Adana BarosuKomisyonlarCMKKomisyon Başvuru FormuSEMYön. Kur. Top. GündemleriAdli YardımAvukat Hakları MerkeziBaro MeclisiBasında Yer Almış HaberlerMevzuatMeslek İlke ve KanunlarıEtkinlik TakvimiYargıtay KararlarıBilgi BankasıMazeretli Hakim - Savcı ListesiİletişimBaro Hesap Numarası

TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ PARASAL SINIRI

01/01/2013 tarihinde yürürlüğe giren Tüketici sorunları hakem heyeti yönetmeliğinin 5.maddesine göre parasal sınırlar yeniden düzenlenmiş olup, 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun değişik  22.maddesinin beşinci ve altıncı fıkralarındaki tüketici sorunları hakem heyetlerinin kararlarının  bağlayıcı olacağına ilişkin  üst veya tüketici mahkemelerinde delil olacağına ilişkin alt parasal sınır 1.191,52 TL Büyükşehir statüsünda faaliyet gösteren  il hakem heyetlerinin  uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına  ilişkin  alt parasal sınır 3.110,58 TL olarak tespit edilmiştir.

Facebookta Paylaş