BARO MECLİSİ

Meclis Haberleri

ADANA BAROSUNDA 29.DÖNEMİN İLK BARO MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI.

Av. ÜLKÜ TOLUNAY BARO MECLİS BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ.

Divan Otel’de 25.01.2017 tarihinde gerçekleştirilen 29. Dönem Olağan Baro Meclis Toplantısında; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, yeterli çoğunluk sağlanmış ve gündem gereği divan teşekkülü için oylamaya geçilmiştir.

Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu, başkanlık divanına meclis başkanlığı ve divan heyeti için bir önerge sundu. 80 üyenin katılımıyla yapılan oylamada Adana Barosu Meclis Başkanlığına Av. Ülkü Tolunay, Meclis Başkan Yardımcılığına Av. Mesut Yeşil, üyeliklere, Av. Özgür Dikmen, Av. Demet Taşdemir ve Av. Erkan Çetin oybirliği ile seçildi.

Önceki dönem Baro Meclis Başkanı Av. Yasemin Tanır, yarının bugünden farklı olması dileğinde bulunduktan sonra divan heyetindeki mesai arkadaşları Av. Çiğdem Anteplioğlu Cin , Av. Aysuda Fidan, Av. Ayşegül Suluoğlu ve Av. Mustafa Onur Kutlay ile birlikte görevini devretti.

Av. Ekiz de, bir önceki dönem divan heyetine ve üyelere teşekkür ederek, bundan sonra hep birlikte baronun çalışmalarına katkı sağlayacaklarını ifade etmiştir.
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada, tüm Baro Meclis üyesi meslektaşlarına, önceki dönemlerin Baro Meclis Başkan ve divan heyeti üyelerine, çalışmalarda bulunan, emek harcayan, katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu. Baro Meclisinin daha işlevsel hale gelmesine gayret gösterileceğini vurguladı. Av. Küçük, baronun etkin ve katılımcı bir anlayış içerisinde çalışmalar yaptığını belirtti. Seçim öncesi ve sonrası süreçte yoğun bir tempoda baro faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Av. Küçük, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hususunda meslektaşlarını bilgilendirdi.
Av. Küçük, gündeme dair yaptığı açıklamada; “Ülkemizin uçurumun kenarından döndüğü 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası demokrasi ve hukuk devleti ilkesi büyük yara almıştır. 15 Temmuz´dan iki gün sonra Genelkurmay Başkanlığı´nın darbe girişiminin püskürtüldüğünü açıklamasına rağmen fiili ve hukuki şartları bulunmamakta iken OHAL ilan edilmesi ile bugünlere zemin hazırlanmıştır. Adana Barosu olarak. Cumhuriyet´imizin 93 yıllık kazanımlarını korumak ve daha iletiye götürmek görevimizdir.” dedi.

"BAŞKANLIK GELİRSE GERİSİNİ VARIN SİZ DÜŞÜNÜN..."

Av. Küçük, "'Başkanlık' sistemini içeren anayasa değişikliği görüşmelerini protesto için TBMM önünde yapılacak basın açıklamasına polis devleti anlayışı izin vermemiştir. Aralarında Ankara Baro Başkanı ile çok sayıda avukat, polis müdürünün 'süpürün' talimatı üzerine TBMM önünden biber gazı, polis köpekleri ve sert müdahalelerle uzaklaştırılmıştır. Anayasal hak olan gösteri, yürüyüş, tamamen barışçıl eylemlere tahammül gösterilmemektedir. Bundan sonraki sürecin nasıl olacağını varın siz düşünün” diye konuştu.

GENÇLİK MERKEZİ KURULACAK
Meslekte 0-5 yaş kıdeme sahip meslektaşların yer akacağı bir Gençlik Merkezi kurulacağı ve Şubat ayında çalışmalara başlanacağı açıklandı.
8 ŞUBAT’TA ANAYASA KONULU PANEL YAPILACAK.
8 Şubat 2017 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Anayasa konulu panel düzenleneceği ifade edildi.
Baro Meclis toplantısına TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Yurdagül Gündoğan ile önceki dönem Baro Başkanı Av. M. Ziya Yergök de katıldı.

Baro Yönetim Kurulu olarak yeni Meclis Divan Yönetimine başarılar dileriz.