“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ" BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'ÜN KATILIMIYLA KUTLANDI.

10/01/2018
“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü', Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından bir dizi etkinlikle kutlandı. Atatürk Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtında gerçekleşen törenlere Baro Başkanımız Av. Veli Küçük katılarak, gazetecilerin bu özel gününde hazır bulundu.

İlk tören ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın katılımıyla, Atatürk Parkında yapıldı. ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra toplu olarak Basın Anıtı’na geçildi. Burada da ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, katılımcılarla birlikte basın anıtına çelenk konulup, Basın Özgürlüğü meşalesi yakıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptı. 10 Ocak’ın bir bayram ya da özel bir gün olarak kutlanmasının düşünülemeyeceğini söyleyen Esendemir, “Tüm zorluklara inat mesleğini onurla, basın meslek ilkelerine bağlı, şantajdan uzak ancak şantaja da boyun eğmeden icra eden, halkın çıkarını gözeterek objektif haberciliğe imza atan basın mensuplarının varlığı bizler için gurur kaynağıdır” dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, törende şunları söyledi:

"OHAL ve KHK'lar karanlığında hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir süreçte bugünü kutlamak belki de manidar olduğunu ama geleceğe dair umutlarımızı her zaman diri tutmak zorundayız.Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün verilerine göre; Basın Özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasından bugün ülkemiz 155. sıradadır. Yaşadığımız dönemin en önemli utanç tablosu belki de budur. İşsizlik oranının yüzde 13'lerde olduğu ülkemizde, gazetecilik sektöründe bu oran yüzde 30'lardadır. Abdi İpekçilerin, Uğur Mumcuların görev aşkı ve bilinciyle yaşamını yitirdiği bir sektör ve doğruları ifade ettiği için, ilkelerinden vazgeçmediği için Ahmet Şıklar'ın kutsal mesleğinin siz temsilcilerinin bu özel gününü kutluyorum. Gelecekte özgürce, özlük haklarınızı yeterince alabilmenizi diliyorum" dedi.