35.BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI.

09/12/2017

35. Baro Başkanları Toplantısı, 9 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Barolar Birliğinin ev sahipliğinde TBB Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve baro başkanlarının geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu yaptığı açılış konuşmasında “Avukatlık sınavının getirilmesi konusundaki aciliyeti Adalet Bakanlığı ile yaptığımız her görüşmede dile getiriyor ve sorunun çözümü için hassasiyetimizi aktarıyoruz” diye konuştu.

Av. Prof. Dr. Feyzioğlu, baro başkanlarına karşı taraf vekalet ücretiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde bulunan iptal başvurusuna ilişkin davayla ilgili bilgiler sundu.

Ayrıca Arabuluculuk, Bilirkişilik ve Uzlaştırmacılık hakkında yaşanan güncel sorunların çözümü için çalıştıklarını ve Barolardan da gelecek öneriler doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Özdemir Özok Kongre Merkezinde yapılan toplantıda, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 35/A maddesi kapsamında düzenlenen "Türkiye Barolar Birliği Uzlaşma Sağlama Yönetmeliği'nin Uygulanmasına İlişkin Yönerge Taslağı hakkında görüşme, OHAL Soruşturma ve Davaları Arama Konferansı Sonuçlarının Değerlendirilmesi,
güncel ve mesleki konular ile Türkiye Barolar Birliği’nin çalışmaları ele alındı.

“BAŞKANIMIZ ALADAĞ DAVASININ DURUŞMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTI”

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Feyzioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, özellikle son dönemde yargı alanında yaşanan olumsuz gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baro Başkanımız Av. Küçük, Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 çocuğun da yaralandığı yurt faciasıyla ilgili açılan davanın 11 Aralık 2017 Pazartesi günü Kozan Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde dördüncü duruşmasına
davet etti. Dönemin Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü de dahil gerçeğe aykırı tutanaklar tutan denetmenler olmak üzere 5 kişi hakkında dava açıldığını, her iki dosyanın birleştirildiğini ve bu dosyada tüm baro başkanlarını yanlarında görmek istediklerini ifade etti.

Av.Küçük,Aladağ’da yaşanan yangın faciası sonrası aileleri ve yaralıları ziyaret ettiklerini ve soruşturmaya müdahil olma isteğini paylaştıklarını dile getirdi. Av. Küçük, “Topluma mal olan olaylara ve davalara müdahil olacağız. Toplumsal yönü olan ve toplumu ilgilendiren olaylara, Ankara Tren Garı Katliamı, Cumhuriyet Gazetesi davası, Semih ve Nuriye’nin duruşmalarını da takip ettik. Ayrıca Uşak Barosu ve Antalya Barosu Başkan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında açılan davaların da takipçi olacağız” dedi. Baro olarak Avukatlık Yasasının 35/a maddesine işlerlik kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı. Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ile birlikte Baromuz Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz da hazır bulundu.

Baro Başkanımız Av.Veli Küçük ve Genel Sekreterimiz A.Semih Gökayaz, toplantıdan evvel Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu’nu odasında ziyaret ederek, yeni adliye inşaatı ve Adana Bölge Adliye Mahkemesi civarında baro hizmet binası için çalışmalar yaptıklarını belirterek, uygun alanlar ile ilgili bilgi paylaşarak destek taleplerini ilettiler. TBB Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu bu konuda Adana Barosuna destek olacaklarını ifade etti.