ADANA BAROSU CMK EĞİTİM SEMİNERİ TAMAMLANDI.

16/10/2017
ADANA BAROSU CMK EĞİTİM SEMİNERİ TAMAMLANDI.

Adana Barosu Başkanlığı sertifikalı Ceza Muhakemesi Hukuku konulu meslek içi eğitim semineri 14-15 Ekim 2017 günlerinde aktif eğitim yöntemleri kullanılarak Baro Tesislerinde tamamlandı.

Sertifika töreninde Türkiye Barolar Birliği Saymanı Av. Sabri Erdal Güngör ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyüp Sabri Çepik, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Yönetim Kurulu Üyemiz ve CMK Komisyonu Koordinatörü Av. Nevzat Elçi de hazır bulundu.

Eğitim çalışması sonunda katılımcılara sertifikalarını sunan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana Barosu yönetimi olarak genç meslektaşlarımıza büyük önem verildiğini ifade ederek, “Staj döneminden başlayarak kendilerini mesleğe hazırlıyoruz” dedi.

Av. Küçük, Sisteme dahil olmaları ve bir an önce ekonomik olarak rahatlamaları için de CMK çalışmalarını düzenliyoruz. Baromuz genç bir baro. Meslektaşlarımızın yüzde 60’ı 0-10 yıl aralığındadır. Aktif olarak çalışmaya katılan tüm katılımcılara ve özveriyle zaman ayırarak hiçbir karşılık beklemeksizin eğitim çalışmasının başından sonuna kadar çalışmada yer alan eğitimcilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Seminer sonunda; Av. Nergis Tuba Aslan, Av. Selçuk Kozağaçlı, Av. Derviş Emre Aydın, Av. Deniz Özbilgin, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer, Klinik – Psikolog Dr. Türkcan Baykal, Av. Çağla Deniz Felamur ve Av. Perihan Kayadelen’e değerli sunum ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

133 meslektaşımızın katıldığı ve iki gün süren eğitim boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımları yapıldı.