ADANA BAROSU İZMİR'İN 95.KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

09/09/2017
ADANA BAROSU İZMİR'İN 95.KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

BARO BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK: "9 EYLÜL; BİR ULUSUN DOĞUŞUNU MÜJDELEYEN TARİHTİR"

Adana Baro Başkan'ımız Av. Veli Küçük, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Adana Baro Başkan'ımız Av. Veli Küçük, 9 Eylül dört bir yanı işgal altındayken yokluklar içinde var olma savaşı veren bir ulusun adeta küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen bir tarihtir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atması ile başlayan bağımsızlık yürüyüşünün kahraman ordumuzun cephelerde kazandığı destansı zaferlerin ardından işgalci kuvvetlere İzmir’de son darbeyi vurmasıyla sonuçlandığını ifade etti.

İşgal edildiği gün
Kurtuluş Savaşı'nı başlatan
İşgalin bittiği gün
Kurtuluş Savaşı'nı bitiren

Dünyada ki tek şehrin İzmir olduğunu hatırlatan Av. Küçük, "Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı, milli mücadeleyi başlattığı güzel İzmir'imizde 9 Eylül’de Yüzbaşı Şerafettin’in hükümet Konağı’na Türk Bayrağını çekmesiyle Zafer tescillenmiştir.
Dolaysıyla bu anlamlı gün; İzmir’in kurtuluş günü olmasının ötesinde İstiklal Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının bir simgesi olarak şanlı tarihimizin altın sayfaları arasında yerini almıştır.

İzmir; cumhuriyetimizin kuruluş yıllarından itibaren genç, eğitimli ve üretken nüfusuyla Türkiye’nin ekonomisine, büyümesine ve gelişmesine öncülük etmiş, çok değerli katkılar sağlamıştır.

Bu düşüncelerle Ege’nin incisi güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü canı gönülden kutluyorum. Bu özel gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi saygıyla ve özlemle anıyorum