ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI.

12/09/2017
ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI.

Adana Barosunda düzenlenen ruhsat töreninde genç meslektaşlarımız Ali Rıza Aykut ve Aslı Direk meslek yemini edip, cübbe giyerek savunma ordusuna katıldılar.

Başkanlık odasında gerçekleşen ruhsat töreninde konuşan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 8 Eylül’den itibaren toplam 48 ruhsattan bugün itibarıyla 41. ruhsatı verdiklerini belirterek, “Bugün vereceğimiz iki ruhsat ile baro ailesine katılanların sayısı 2338’e ulaştı. Bu meşakkatli sürecin esas sahibi ailelerini kutluyorum. Aynı zamanda staj eğitimi yaptıkları büro avukatlarını kutluyorum. Sizlerin enerjisi yüksek ve geleceğe daha umutla bakıyorsunuz. Ruhsat törenleri bu anlamda içimizdeki umudumuzun yeşerdiği anlardır. Hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında daha güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Bu meslek bizleri ekonomik ve saygınlık anlamında üst seviyelere taşıyacak bir meslektir.

Üstlendiğiniz dosyanın tarafını da karşı tarafı da anlayarak, dinleyerek ve empati ile mesleğinizi ifa etmelisiniz. Çünkü, bizler özgüveni yüksek bir meslek grubunun temsilcileriyiz. Avukatlık mesleği çok büyük bir özen gerektirir. Her birinizin gözlerinde o ışığı, o azmi görüyor ve bu haklı mücadelede hepinize başarılar diliyorum. Sizleri özveri ile yetiştiren bu günlere getiren ailelerinizi de ayrıca tebrik ediyorum.” dedi.
Staj dönemlerini yanlarında yaptıkları Av. Özlem Aykut Köse ve Av. Tayfuk Köse ile Av. Şükran Topak, genç meslektaşlarımıza cübbelerini giydirdi.

Yanlarında staj yaptıkları üstatlarından ruhsatnamelerini alan çiçeği burnunda avukatlar törenin ardından mutluluklarını aileleri ve arkadaşları ile paylaşarak, tebrikleri kabul ettiler.

Törende Adana Barosu Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümü, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanımız Av. İlknur Önal, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, Av. Özge Doğan İşcan, Av. Hasan Alkan da hazır bulundular.