ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI.

11/10/2017
ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI.

Adana Barosunda ruhsat almaya hal kazanan Mihraban Dalardıç Denizgöçer, başkanlık odasında gerçekleşen törenle meslek yemini ederek avukatlık mesleğine adım attı.

Başkanımız Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada, “Evrensel hukuk ilkelerine dayalı, hukuk devleti ve temel hak özgürlükler noktasında varlığımızı bundan sonra da dün olduğu gibi hissettireceğiz. TURİN İlkeleri ve Havana kuralları, biz avukatların sadece dosya kapakları aralarında, adliye koridorlarında mesleğimizi yapmamızı öngörmüyor.

Avukatlar yaşadıkları dönemin tanıklarıdır. Ve sorumluluk almaları gerekir.

Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını korumak ve savunmak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan ve çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Sizi kutluyor, bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ruhsat alan Mihriban Dalardıç Denizgöçer de, “Hukukun üstünlüğüne inanarak, hareket edip, manen yanımızda bulunan baro başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, baromuz mensuplarına, dost ve ailem dediğim can damarlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mihriban Dalardıç Denizgöçer’e cübbesini Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş giydirdi.

Törene, Cumhuriyet Savcıları Sedat Bayrak, Turan Denizgöçer, Hüseyin Kilis ve Bölge Adliye Mahkemeleri Hakimi Sevim Kilis, Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi, Mersin Barosu avukatlarından Bilgin Yeşilboğaz, Baromuz mensubu avukatlar ve ailesi katıldı.