ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI. BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK: “94 YILLIK CUMHURİYET KAZANIMLARINDAN GERİ DÖNÜŞ OLAMAZ”

10/08/2017
ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI.  BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK: “94 YILLIK CUMHURİYET KAZANIMLARINDAN GERİ DÖNÜŞ OLAMAZ”

ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI.

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımız Merve Dilara Kocacık ve Başak Aygün’e törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleşen törende Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, siyasi iktidarın en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)'nın eski üyesi Ayhan Oğan’ın katıldığı bir televizyon programında “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, bu devletin de kurucu başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyerek Anayasal suç işlediğini ifade etti.  Av. Küçük, Ayhan Oğan'ın sözlerine ilişkin olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale’ de başlayan o muazzam direnişin sonrasında ortaya konulan kurtuluş mücadelesi ile meydana gelmiş köklü ve destansı tarihi ile asla yıkılamayacak kadar güçlüdür. Bizim nazarımızda ülkemizin kurtuluş mücadelesinin mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Atatürk´ün yeri çok farklıdır ve farklıdır ve özeldir. Atatürk ilkeleri ışığında, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda yılmadan, usanmadan mücadele edeceğiz. Kurtuluş Savaşı ruhuna, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´e ve Cumhuriyet değerlerimize her daim bağlı kalacağız ve sahip çıkacağız. Demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden geri adım atmayacağız. Cumhuriyetimizin 94 yıllık kazanımlarını koruyacağız" dedi.

Müftülere nikah kıyma yetkisi öngören Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda değişiklik yapan kanun tasarısının da geri çekileceğini düşündüğünü belirten Av. Küçük, “TBMM ’ye sunulan tasarıda, kanunun 6. maddesinde değişiklik yapılarak nikah yetkisine sahip olan memurlar arasına il ve ilçe müftülerinin de eklenmesi yer almaktadır.

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi daha önce de gündeme gelmiş, ama yoğun tepkiler üzerine geri çekilmişti. Bu tasarının da geri çekileceğini düşünüyorum. Tasarı 94 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinden, Atatürk devrimlerinden, İnkılap kanunlarından geriye dönüş anlamı taşımaktadır. Bu vahim ve ürkütücü unsur her şeyden daha önemlidir” diye konuştu.

Av. Küçük, ruhsat alarak Adana Barosunun avukat ordusuna dahil olan genç meslektaşlarını ve ailelerini kutlayarak meslek yaşantılarında başarılar diledi.

Av. Küçük, Adana Barosu’nun 2.290 avukatı ve 377 stajyer avukatı bünyesinde barındırdığını da belirterek, “Hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında daha güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Bu meslek bizleri ekonomik ve saygınlık anlamında üst seviyelere taşıyacak niteliktedir. Sizleri özveri ile yetiştiren, maddi ve manevi tüm güçleriyle bu günlere getiren ailelerinizi de ayrıca tebrik ediyorum.”diye konuştu.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini Av. Zehra Bulut, Av. Eren Eylem Dönmezer ve Av. Osman Önal giydirdi.

Törende; Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanımız Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Furkan Kılıç ile Av. Nevzat Elçi de hazır bulundular.

Tören sonunda, mesleğe adımını atan genç avukatımız Av. Merve Dilara Kocacık staj sürecindeki destek ve katkılarından dolayı Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’e hediye takdim etti.