ANKARA TREN GARI KATLİAMININ 2.YILINDA YAŞAMINI KAYBEDEN İNSANLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ.

10/10/2017

BARO BAŞKANIMIZ AV.VELİ KÜÇÜK:
"MİTİNGDE YURTTAŞINI KORUYAMAYAN SİYASİ İKTİDAR VE DEVLET DE SORUMLUDUR"

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Ankara Tren Garı Kavşağı'nda yaşanan katliamın 2. yılında yazılı açıklamada bulundu.

10 Ekim 2015 tarihinde Barış Mitingi için Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen binlerce yurttaşımız Ankara Tren Garı önünde toplanmıştı. Tren Garı önünde düzenlenen miting öncesi sabah saatlerinde iki DEAŞ’lı canlı bomba üzerilerindeki bombaları infilak ettirmiş, ne yazık ki olayda 105 insanımızın katledildiği gibi beş yüzden fazla insanımız da yaralanmıştı.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Ankara Tren Garı Katliamını üzerinden geçen ikinci yılda acıyla ve üzüntüyle yad ediyoruz. Üzerinden iki yıl geçmiş olmasına karşın tarif edilemez, katlanılması çok zor olan bu vahim ve üzüntü veren katliamda yitirdiğimiz insanlarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum.

Emek, barış ve demokrasi taleplerini dile getirmek için bir araya gelen, yeri, zamanı önceden belirlenmiş olan mitingde önceden alınan istihbari bilgileri doğru değerlendirip, güvenlik önlemlerini almayanların sorumluluğunun asla unutulmaması gerektiğini ve bunların yargılanması gerektiğini, dosyaya bakıldığında ise sadece çoğunluğu firari olan IŞİD terör örgütü üyelerinin yargılandığını üzülerek belirtmeliyim.

Ülke çapında IŞİD'in miting gibi insanların topluca bulunduğu yerlerde bombalı saldırılar gerçekleştireceğinin kuvvetle muhtemel olduğuna dair istihbari bilgileri miting tertip komitesi ve diğer görevli organ ve kurumlarla paylaşmayan İçişleri Bakanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve istihbarat birimlerinde görevli olan kamu görevlilerinin yargılanması gerekmekteyken, kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmaması ve Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianamede kamu görevlilerinin sanık olarak gösterilememesi son derece düşündürücüdür.

Bu katliamın önlenebilmesi olasılığının kuvvetle muhtemel bulunduğu net bir şekilde ortadadır. Öyleyse kamu görevlilerinin ve siyasi iktidarın sorumluluğu göz ardı edilmemelidir” dedi.

Ülkemizdeki toplumsal huzur ve barış ortamına yönelen bu katliamda kiminin evlatlarını, kiminin anne babasını veya kardeşini, arkadaşını kaybettiğini, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının 2 yıldır adaletin tecellisini beklediğini ifade eden Av. Küçük, Ankara Tren Garı dosyasında da müdahil olduklarını anımsattı. Av. Küçük, "105 yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 500'den fazla yaralının olduğu bu dosyayı Avukatlık Kanunun 76. ve 95. maddelerinde yer alan "hukuk devletini, insan haklarını koruma, gözetme ve bu kavramlara işlevsellik kazandırma görevi" dolayısıyla en temel insan hakkı olan yaşam hakkı yönü ile takip ettik.

Ankara Tren Garı katliamı davasının bir sonraki ve toplamdaki 5’inci duruşması 22-23 Kasım 2017 tarihinde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir.

Saldırıyı gerçekleştireceği istihbaratı alınan canlı bombaların fotoğraflarının, isimlerinin ve tüm bilgilerinin önceden gazetelerde ve medyada yer aldı bu katliamda gerekli önlemleri zamanında almayarak mitinge katılan insanlarımızı koruyamayanları da kınıyorum. Bu bilgiler çerçevesinde Ankara Tren Garı Katliamı adeta devletin ve kolluğun gözetiminde gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıyı yapanlara, yaptıranlara ve karanlık güçlere sesleniyoruz. Amacınıza asla ulaşamayacaksınız. Her şeye, tüm olumsuzluklara rağmen aydınlık ve güneşli günlere ulaşacağımıza inancım tamdır.”