AV.SEMİH GÖKAYAZ VE AV. ATA KARAZİNCİR, STAJYER AVUKATLARIMIZA “ AVUKAT HAKLARI VE AVUKATLIK SÖZLEŞMELERİ” HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

18/05/2017

Adana Barosu Staj Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen eğitim çalışmaları kapsamında, stajyer avukatlarımıza “Avukat Hakları ve Avukatlık Sözleşmeleri” hakkında bilgi verildi.

Hukukçular Derneğinde gerçekleşen sunumunda Adana Barosu Genel Sekreteri ve Staj Komisyonu Koordinatörü Av. Semih Gökayaz ve Baromuz üyesi Avukat Ata Karazincir gerçekleşen sunumunda ; Avukatlık tekeli, işi reddetme hakkı, dosya inceleme ve bilgi edinme hakkı, dosyadan örnek alma hakkı, duruşmayı terk hakkı, avukatın meslek örgütü ile ilişkiler yönünden hakları ile iş sahibi ile ilişkiler yönünden haklarını anlattı.

Yapılan eğitim çalışmasında avukatın ücret isteme hakkı, avukatın aldığı işten çekilme hakkı, işi başka bir avukatla birlikte takip etme hakkıyla birlikte Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile Baroların tavsiye niteliğindeki ücret tarifesi hakkında bilgi verildi. Yapılan çalışmada ayrıca avukatlık mesleğinde yaşanan güncel sorunlar tartışıldı.