BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’ÜN DE KATILDIĞI TÖRENLE ADANA MÜZE KOMPLEKSİ AÇILDI.

18/05/2017

Adana’da 68.530 metrekare hizmet alanıyla oldukça büyük bir müze kompleksi olan Adana Müze Kompleksi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Törene çok sayıda bakan, milletvekili, bürokrat, işadamı, siyasetçi, askeri erkan, hukukçu ve Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Yönetim Kurulu üyesi ve Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Av. Ayşe Duygu Özgüven’in de katılımıyla açıldı.
Adana’nın en eski sanayi kuruluşlarından biri olan ünlü yazar Orhan Kemal’in de bir dönem bekçi olarak çalıştığı tarihi Milli Mensucat Fabrikası’nın yerine inşa edilen müze kompleksi içinde; Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Çocuk Müzesi ve Mozaik Müzesi bulunuyor. Adana Müze Kompleksi’nin içinde ayrıca kafeterya, fuaye, satış birimleri, sinevizyon alanı ve açık alan var.

Yapımı tamamlanan Arkeoloji Müzesinde, prehistorik dönemden bugüne insanın yaşam serüveninin, dönemlere ait bilgi metinleri, görseller, diaromalar ve canlandırmalar yardımıyla anlatıldığı yedi salon bulunuyor.

Adana’nın Seyhan ilçesinde 1907 yılında inşa edilen Milli Mensucat Fabrikası, Türkiye’nin 7. Adana’nın ise ilk tekstil fabrikası olma özelliğini taşıyor. Yazar Orhan Kemal de bu fabrikada uzun yıllar memurluk yapmıştı. Hatta, yazarın ünlü romanı “Murtaza”, bu fabrikanın gece bekçisiydi.