BAROMUZ DOĞANKENT ÇADIR BÖLGESİNDEKİ SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ

2096 görüntülenme
17/01/2018
BAROMUZ DOĞANKENT ÇADIR BÖLGESİNDEKİ SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ

Baromuz Mülteci Hakları Komisyon Başkanı Av. Selen Berna Ünlüatlı, çocuk tarım işçileri üzerine çalışmalar yapan Kalkınma Atölyesi çalışanları ile birlikte Doğankent bölgesinde Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır bölgesini ziyaret etti.

Komisyon Başkanımız Av. Selen Berna Ünlüatlı, tarım işçilerinin çok kötü şartlarda yaşamak zorunda bırakıldığını belirterek “Bölgede yaklaşık 200 çadır bulunmakta, her çadırda ortalama 6 kişi bulunuyor. Çadırlar tamamen derme çatma ve ne rüzgardan ne de soğuktan koruma ihtimali yok,tuvalet olarak etrafını bez parçaları ile çevirdikleri çukurları kullanıyorlar,kanalizasyon bulunmadığı gibi tüm pislik drenaj kanalları vasıtasıyla denize dökülüyor.

Su almak için mevcut 2 tane çeşmeyi kullanıyorlar,elektrik ya çiftlik sahibi tarafından süzme sayaçla veriliyor ya da kaçak kullanılıyor. Yaklaşık olarak 300 çocuğun ancak 40 tanesi okula gidebiliyor.

Çocukların ayakkabıları dahi bulunmamaktadır. Ülkemizdeki sığınmacıların geleceği hepimizi ilgilendirmekte, bu şekilde kayıp bir nesil oluşuyor. Bu durumdan toplum olarak olumsuz etkilenmemek ve sığınmacıların ülkemize entegre olabilmesini sağlamak adına çocukların eğitim hakkının ve asgari yaşam koşullarının sağlanması gerekiyor.

Adana Barosu olarak bölgemizdeki bu sorunun giderilmesi için üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırız” dedi.