BAROMUZ TARAFINDAN DÜZENLENEN “DAVA ŞARTI ARABULUCULUKTA SON GELİŞMELER” KONULU PANEL YAPILDI

20/04/2018

Baromuz tarafından düzenlenen “Dava Şartı Arabuluculukta Son Gelişme” konu başlıklı panel gerçekleştirildi.

Şirin Park Otelin Konferans Salonunda yapılan panelimize Baro Başkanımız Av.Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal, Av. Özge Doğan İşcan, Av.Nevzat Elçi, Av.Ayşe Duygu Özgüven, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyemiz Av.Mustafa Çinkılıç ve çok sayıda meslektaşımız katıldı.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün açılış konuşmasında ;
“Arabuluculuk kurumunun ülkemizde daha yeni olduğunu, bu alana ilgi duyan değerli meslektaşlarımızın katkılarıyla çok daha ileri seviyeye geleceğini belirterek, 1 Ocak 2018 tarihinde devreye giren işçi-işveren alacak davalarından doğan uyuşmalarındaki dava şartı olmasıyla arabuluculuk uygulamasında köklü yenilikler olduğunu, arabuluculuk kavramının meslek yaşantımızda önemli bir yer edindiğini” vurguladı.

Baro Başkanımızın konuşmasının ardından Panele katılan Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakim Hakan Öztatar ve Arabulucu Kurulu Üyesi ve TBB Delegemiz Av. Yurdagül Gündoğan “DAVA ŞARTI ARABULUCULUKTA SON GELİŞMELER” konularına ilişkin sunumda bulundular.

Panel konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.