BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI 11.01.2018

11/01/2018
BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI 11.01.2018

BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI

ADANA BARO BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK:
"OHAL DÖNEMLERİ HEP OLUMSUZLUK GETİRMİŞTİR"

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Eren Işık, Esra Arslantaş, Ozan Arslan, Başak Korkmaz Çınar ve Deniz Bülbül düzenlenen törenle meslek yeminlerinin ardından cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldılar.
Genç meslektaşlarımıza cübbelerini, Hakim Sonay Şanlıer Yaşar, Hakim Ali Bülbül, Av. Oğuzhan Kocadurmuşoğlu, Av. İlyas Arslantaş, Av. Mete Özen ve Av. Veysel Güler giydirdi.
Bölge Adliye Mahkemesi Hakimi, İlk Derece Hakimi, avukatlar, stajyer avukatlar ve ruhsat alan genç meslektaşlarımızın aileleri törene katıldı.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleşen törende konuşan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, meslek yemini ederek avukatlığa adım atan genç meslektaşlarını, ailelerini ve stajını tamamladığı büroları kutladı.
"BUGÜN MUTLULUK GÜNÜMÜZ"

Baro Başkanımız Av. Küçük, "Bugün mutluluk günümüz, keyif günümüz. Bugün ruhsat alarak aramıza katılan genç meslektaşlarımı kutluyorum. Zorlu bir eğitim sonrasında bu mutlu güne ulaştılar. Staj aşamasındaki süreçte baromuzca staj eğitimlerini dolu dolu geçirdiler. Meslek etiği ve meslek kurallarının ön planda tutulduğu bürolarda da mesleğin pratiğini yaptılar. Bugünlere gelmelerinde en büyük pay hiç kuşkusuz ailelerinindir. Ve en büyük alkışı da onlar hak etmektedir." dedi.
"YURTTAŞIN 'ADALET' KAVRAMINA VE YARGIYA GÜVENİ AZALMIŞTIR”

Genç meslektaşlarına dilek ve temennilerde bulunduğu konuşmasında Av. Küçük, şunları söyledi:
"Yargıya güvensizliğin yüzde 87'lere kadar çıktığı bir süreçte, yargı bütünün bir parçası olarak bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir.
15 Temmuz hain darbe girişimden sonra, ne yazık ki hukuk sistemimizde , kanunlarımızda çok ciddi, gerilemeler, olumsuzluk yaşatacak düzenlemeler ve uygulamalar yapıldı. 19 Ocak'ta OHAL'in yeniden uzatılması yönündeki açıklamalar hukuk devleti ve demokrasi adına üzücüdür.

"OHAL DÖNEMLERİ HEP OLUMSUZLUK GETİRMİŞTİR"

OHAL dönemleri ülkemizde hiçbir zaman aydınlık günlerin, hukuka, adalete uygun günlerin süreci olmamıştır, olması da pek olası görülmemektedir.
Adil yargılanma hakkının, masumiyet karinesinin, savunma hakkının ve daha bir çok evrensel hukukun içerisinde barındırdığı hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı süreçler olmuştur. İsteğim ve dileğim, bu karanlık, negatif, olumsuz OHAL günlerinin, ayrıştırıcı, kamplaştırıcı günlerin sona erdirilmesidir. Hukuk devletinin olağan kuralları çerçevesinde suçla ve suçluyla mücadele edilebilmenin önü açılmalıdır"

"ELEŞTİRİDEN KİMSE RAHATSIZLIK DUYMAMALIDIR"

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle de sözlerine şöyle devam etti:
"57 yıldır kutlanan bugün de Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından hazırlanan Basın Endeksi Raporuna göre; Ülkemiz, basın özgürlüğünde 2017 yılında 4 sıraya gerileyerek 180 ülke arasında 155. sırada yer almaktadır. Bugün ülkemizde 145 gazetecinin tutuklu olduğu bir süreçten geçiyoruz. Halkın bilgi alma özgürlüğünden, halkın aydınlatılması yönündeki evrensel kurallardan hiç kimse, siyasi iktidar da, muhalefette, toplumun hiçbir katmanı da rahatsızlık duymamalıdır. Bilakis, toplumsal aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın, gerçek katılımcı demokrasinin en temel ve en önemli unsurları da, basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğü olduğunu herkes kabullenmelidir. Çağdaş, muassır medeniyletler seviyesinde olacaksak bu anlayışının hakim kılınmasında hepimizin sorumluluğu vardır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği ve cumhuriyet kazanımlarından yer aldığı gibi çağdaşlaşma ve aydınlanma ancak bu kavramlara işlevsellik kazandırmayla olacaktır. Bu sıkıntılı süreçte meslektaşlarım aramıza katılmaktadır. Hepsinin başarılı olacaklarına inancım tamdır. Bu meslek gerçekten yurttaşın hak arama ve adalete erişimi noktasında en önemli unsurdur."