BAROMUZDAN DİYANETİN "9 YAŞINA GİREN KIZ EVLENEBİLİR, GEBE KALABİLİR" AÇIKLAMASINA SERT TEPKİ. BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;

03/01/2018
BAROMUZDAN DİYANETİN

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;

“ÇOCUKTAN GELİN OLMAZ, ANNE OLMAZ”

"DEVLETİN GÖREVİ PEDOFİLİYİ MEŞRULAŞTIRMAK DEĞİL, ÇOCUKLARI KORUMAKTIR”

Diyanetin, resmi web sitesinde “bulûğ” tanımlarken, kızların 9, erkeklerinse 12 yaşına basmaları halinde bulûğa erdiklerini açıklamasına Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sert tepki gösterdi.

"BU AÇIKLAMANIN MAZERETİ VE ÖZRÜ OLAMAZ"

Av. Küçük, yaptığı yazılı açıklamada; "Diyanet, resmi web sitesindeki Dini Kavramlar Sözlüğünde yer alan “Kız çocuklarının 9 yaşında evlenip, gebe kalabilir” sözlerinin özrü ve mazereti olamaz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın skandal bir şekilde fetva ile ilgili sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye başladıktan sonra yaptığı basın açıklamasıyla da adeta fetvayı doğruladı. Önemli olan bunu söyleyenin kim olduğu değil, söylenmesidir. En kısa sürede bu yanlıştan dönülmesi ve bu konuda kamuoyu vicdanını rahatlatıcı bir açıklama yapması gerekmektedir" dedi.

"ERKEK ŞİDDETİ SONUCU 409 KADIN ÖLDÜRÜLMÜŞKEN..."

Av. Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

"Dünyada kadınlara yönelik şiddet binde 400 artarken, Türkiye'de 2017 yılında erkek şiddetine maruz kalan 409 kadın öldürülürken, 387 çocuk istismara uğramışken, ülkemiz çocuk istismarı konusunda dünyada 3. sırada iken, Konya’da eşofman giyen kız öğrencilerin zina yaptığını söyleyen sözde öğretmen çıkarken, geçtiğimiz yıl yine Diyanet'in"Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü" şeklinde soruya; "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil!" gibi düşüncelerini bugün dahi hafızalarımızdadır."

"ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK GÖREVİMİZDİR"

Bu yaşanan son rezalet durumdan, çağ dışı ve karanlık zihniyetlerden, çocuklarımızı ve geleceğimizi korumanın hepimizin görevi olduğunu ifade eden Av. Küçük, "Asıl vahim olan ise referans Kur’an olmamasına rağmen, insanlarımızın böyle sanması için özel çaba sarf edilmesidir.

İslam Dininin Peygamberi Hz. Muhammed’den sonra yaşamış kişilerin o çağda kendi akli yetilerine göre yaptıkları yorumları dinin asli kaynağı gibi kabul ederek ve bunları fetva olarak yayımlamak modern dünyada doğmalara, karanlık düşüncelere önem vererek, resmi ağızlardan yaymaya çalışmak anlamına gelmektedir. Devletin görevi aile yapımızı ve çocuklarımızı korumak, gözetmek, aydınlık geleceğe hazırlamaktır. " diye konuştu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devletin kanunlarımızda da suç olarak düzenlenen 18 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiyi, çocukların istismarını ve pedofiliyi meşrulaştırmak gibi bir görevi yoktur. Resmi ağızlardan yapılan bu tür açıklamalar insanları bu suçu işlemeye teşvik niteliğindedir.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR”

Diyanet İşleri Başkanını bu skandal bilgiler ve açıklamalardan dolayı istifaya davet ediyoruz.

Aynı zamanda Diyanet İşlerini de bu konuda dine, ahlaka uygun ‘çocuktan gelin olmaz, anne olmaz’ açıklaması yapmaya, kamuoyunu gerçeğe uygun ve sağlıklı bilgilendirmeye, bundan sonraki açıklama ve beyanlarında dine, ahlaka, gerçeğe uygun olmayan bilgilerden kaçınmaya, özenli ve dikkatli davranmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunarım."