BAROMUZDAN STAJYER AVUKATLARIMIZA TAM GÜN EĞİTİM MESAİSİ.

1987 görüntülenme
20/01/2018
BAROMUZDAN STAJYER AVUKATLARIMIZA TAM GÜN EĞİTİM MESAİSİ.

AV.ÖMÜR TAŞAR “BONO-ÇEK VE İCRA HUKUKU”; AV.CEM KÖSEMEN DE “İHALE VE İHALENİN FESHİ” KONULARINI ANLATTI.

Baromuz Staj Komisyonumuz aylık tam gün eğitim çalışmaları çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi önceki dönem öğretim görevlisi Av. Ömür Taşar “BONO-ÇEK UYGULAMALARI " İLE "İCRA HUKUKU GENEL UYGULAMALARI”, Baromuz mensubu Av.Cem Kösemen, "İHALENİN FESHİ" konularında stajyer avukatlarımıza 20.01.2018 Cumartesi Sosyal Tesislerimizde gerçekleşen programda bilgilendirmelerde bulundu.

Eğitim programı Baro Başkanımız Av.Veli Küçük, Genel Sekreterimiz ve Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av. Semih Gökayaz, Staj Komisyonu Başkanımız Av. Kezbannur Özşahin Aksu ile stajyer avukatlarımızın geniş katılımı ile yapıldı.

BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK; “HUKUKÇULARIN YOLU MUTLAKA İCRADAN GEÇMEKTEDİR”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük; Her ne kadar üniversitede teorik hukuk bilgisi verilmekte ise de mesleğe başlandığında tüm hukukçuların gördüğü, pratiğin teoriden oldukça farklı olduğunu belirterek, “Bugün göreceğiniz eğitimin konusu icra hukuku içerisinde yer alan satır başları meslek yaşamına başladığınızda gerek alacaklı gerek borçlu vekili olarak ya da üçüncü kişiler adına önünüze gelecektir.

Bizim mesleğe ilk başladığımız dönemde icra dosyaları çok daha cazipti, ancak uygulamalara yansıyan değişiklikler sonrası bu durum etkisini koruyamadı. İyi bir hukukçunun bu alana hakim olması gerekmektedir. Bu çok önemli alana özel çalışmanızı rica ediyorum. Çünkü meslek yaşamınızın her alanı bir gün icra hukuku ile kesişiyor.

İcra Hukuku konularında sizlere önemli bilgiler paylaşacak değerli üstatlarımızla birlikte keyifli ve verimli bir program olmasını dilemekteyim. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Staj Komisyonumuzun Koordinatörü Av.Semih Gökayaz’a, Staj Komisyonu Başkanımız Av. Kezbannur Özşahin Aksu’ya ve komisyon üyelerimize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi İcra İflas Hukuku Öğretim Üyesi Av. Ömür Taşar İcra Hukuku konusunda sunumda bulundu.

İnteraktif olarak gerçekleşen sunumunun daha verimli olmasını sağlamayı amaçladığını ifade eden Av. Taşar, katılımcıların kendisine istedikleri zaman soru sormanın da yolunu açarak önemli bilgiler aktardı.

Baromuz mensubu Av.Cem Kösemen ‘İhalenin Feshi’ konusunda çok kıymetli paylaşımlarda bulundu.

Katılımcılara program öncesinde icra iflas ve menfi tespit kitaplarının yanı sıra bono örnekleri, çek örnekleri ve dilekçe örnekleri dağıtıldı.