BİTLİS BAROSU AVUKATLARINDAN BÜLENT ERÇETİN UĞRADIĞI BIÇAKLI SALDIRIDA YARALANDI 03.12.2017

03/12/2017

Bitlis Barosuna mensup Av. Bülent Erçetin, Adilcevaz İlçesinde menfur bıçaklı saldırı sonucu yaralanmıştır.
Olayın ardından fail yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştır. Meslektaşımız halen hastanede tedavi görmektedir.

Kamu görevi yapan savunmanın temsilcisi avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırılar, ne yazık ki kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

Son 5 ayda Bursa’da, İzmit’te, İstanbul’da meslektaşlarımız katledildi. Daha bir çok il ve ilçede baro başkanlarımız ve meslektaşlarımız hukukun üstünlüğü ve yurttaşlarımızın hak arayışı mücadelesi vermek isterken hak etmedikleri şekilde sözlü ve fiili şiddete maruz kalmaktadırlar.

Bursa’da avukatlara yapılan silahlı ve bıçaklı saldırıların failleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Bitlis’te saldırganların tutuklanmış olması, ülkemizin bir yerlerinde hala yargının kurucu unsurlarını eşit gören hukuka bağlı savcı ve hakimler olduğunu da görmemizi sağlamıştır.

Meslektaşımızın Bülent Erçetin’in uğradığı bu saldırı avukatlık mesleğine yapılmıştır. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek bir sesle haykırıyoruz.

Adana Barosu olarak meslektaşımıza yapılan bu menfur saldırıyı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.

Sayın meslektaşımız Av. Bülent Erçetin’e acil şifa, Bitlis Barosu Başkanı Av. Fuat Özgül'ün şahsında Bitlis Barosu mensubu tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Saygıyla sunarız.
Adana Barosu Başkanlığı