ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONUMUZDAN ADLİYE ÇOCUK BEKLEME ODASINDA GÖZALTINDAKİ ÇOCUKLARA DAYAĞA TEPKİ.

27/12/2017

POLİS MEMURU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi, Komisyon Başkanımız Av. Simay Sönmezateş, Komisyon Üyelerimiz Av. Ünsal Bener, Av. Murat Gülsün, Stajyer Av. Aygül Karaköse ile birlikte , Adana Adliyesi Çocuk Bekleme Odasında adli bir vakadan dolayı gözaltına alınan ismi bilinmeyen suça sürüklenen çocuklara karşı adı bilinmeyen bir polis memurunun "kasten yaralama" suçunu işlemesine kayıtsız kalmadı.

Olay anın görüntüleri eşliğinde, polis memuru hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Simay Sönmezateş, "Bu durum CMK md. 148 ve Çocuk Koruma Kanunu md. 4’e açıkça aykırılık da teşkil eden bir durumdur.

Özellikle Çocuk Koruma Kanununda çocuklar için özel bir adalet işleme sisteminin olması gerektiği açıkça belirtildiği gibi suça sürüklenen çocuklarının esenliğinin üstün tutulacağı da kanun maddesi olarak belirtilmiştir.

CMK md. 148’de ise şüpheliye karşı şiddet kullanılarak ifade alınamayacağı bu durumda alınan ifadenin de geçerli olmayacağı hususu belirtilmiştir.

Basına da yansıyan olayda suça sürüklenen çocuklara adı bilinmeyen bir polis memurunun ‘kasten yaralama’ suçu işlediği açıkça bellidir.
Bu şekilde ‘kasten yaralama’ suçunu işleyen ayrıca CMK ve ÇKK’ya aykırı davranan polis memurunun tespit edilerek, hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılmasını kamu adına talepte bulunduk" dedi.