BARODAN HABERLER

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SANAT ATÖLYESİ TARAFINDAN TİYATRO OYUNU “TARTUFFE” SAHNELENDİ.

1713 görüntülenme
20/06/2017
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SANAT ATÖLYESİ TARAFINDAN TİYATRO OYUNU “TARTUFFE” SAHNELENDİ.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SANAT ATÖLYESİ TARAFINDAN TİYATRO OYUNU “TARTUFFE” SAHNELENDİ.

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK: “ÇAĞDAŞLAŞMA VE AYDINLANMA GENÇLERE GÜVENLE SAĞLANIR”

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sanat Atölyesi tarafından Moliere’nin “Tartuffe” adlı oyunu sahnelendi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda sahneye konulan ve yönetmenliğini Shahrouz Rafıeı Pour’un yaptığı oyunda, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri rol aldılar. Çok sayıda avukat ve yurttaşlar oyunu büyük bir keyifle izledi.

Oyunu izleyenler arasında Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Furkan Kılıç da bulundu.

PLAKET TAKDİM ETTİ.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, oyun bitiminde sahneye çıkarak, oyuncuları kutladı ve emeği geçenlere teşekkür ederek, oyunun İranlı genç yönetmeni Shahrouz Rafıeı Pour’a plaket sundu.

Av. Küçük, Adana Barosu’nun tiyatro ve sanata ayrı bir önem verdiğini belirterek, “Tamamı Avukatlardan oluşan ve 2011'de "Bir Şehnaz Oyun"'la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğumuz var. 2012'de "Tersine Dünya", 2013'de "Anam,Bacım, Avradım", 2014'de "Deri Ceket", 2015 ‘de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ‘da ‘Zenabir’ ile izleyenlerin beğenisini topladılar. Tiyatro Topluluğumuz 7. yılında, yedinci oyunu için geri sayıma başladı. 3-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında Arthur Miller’in politik içeriği nedeniyle bugün de geçerliliğini sürdüren ve 17.yüzyılda yaşananların yer aldığı "Cadı Kazanı” adlı oyunla sahne diyecekler” dedi.

“GÜNÜMÜZDE ÇOK TARTUFFE VAR!”

Av. Küçük, ilk oynanışında Kral XIV. Louis tarafından, yakın çevresindeki din büyüklerinin etkisiyle ve din düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle yasaklanan “Tartuffe”in, daha sonraki yüzyıllarda da sıklıkla engeller ve yasaklarla karşılaştığını ifade etti. Av. Küçük, “ Molière’in dehasının bir kanıtı da, yaklaşık dört yüzyıl önce yazdığı bir oyunla, bugün bile kızdırmak istediklerini kızdırabiliyor, eğlendirmek istediklerini eğlendirebiliyor olmasında. Gerçekten de, 2017 yılından bakıldığında, Molière’in gözüyle görülmüş XIV. Louis Fransa’sının, cumhuriyet Türkiye’siyle benzerliği büyük yazar adına hayranlık, insanlık tarihi adına ise dehşet verici boyutta. Bu bakımdan, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sanat Atölyesinin “Tartuffe” seçimi, günümüz siyasal ortamına uygunluğu açısından dikkat çekmektedir. Görünen o ki, Orgon benzeri, bir kişiye körü körüne bağlanan, bağlandığı kişi ya da kişileri sorgulamayan halk uyanmadıkça, gözü açılmadıkça Tartuffelar aramızda dolaşmaya devam edecektir; kendini mağdur, mağrur ve haklı göstererek... Tartuffeların oyununu bozacak olansa, geniş halk yığınlarının bilinçli, örgütlü ve birleşik mücadelesi olacaktır” diye konuştu.

“BAROMUZ GENÇLERE GÜVENİYOR VE ÖNEM VERİYOR”

Av. Küçük, "29. Dönemde Adana Barosunda bir ilki gerçekleştirerek hukuk fakültesi öğrencileri ile baro arasındaki köprüyü sağlamak için “Hukuk Fakülteleri ve Öğrencileri ile İletişim Komisyonu” oluşturarak meslektaş adayı gençlere ve öğrencilere özel ilgi ve önem göstermekteyiz. Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir ilki başlatarak Sanat Atölyesi çalışmaları kapsamında ilk oyunlarını sahneleyen öğrencileri kutluyorum, çalışmalarının gelecekte de devamını diliyorum. Adana Barosu olarak her zaman her konuda yanlarında olduğumuzu belirtiyorum. Çağdaşlaşma ve aydınlanmanın yolu sanattan, tiyatrodan geçtiği gibi, bunun lokomotifi gençlere güven ve fırsat verilmesi olacaktır.” dedi.

Diğer Haberler