GAZETECİ UTKU SAĞILIR, "KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİ ADANA" ADLI KİTABINI BARO BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK'E HEDİYE ETTİ.

22/11/2017
GAZETECİ UTKU SAĞILIR,

Adana'da yerel televizyon ve ulusal gazetelerde muhabirlik yapan gazeteci Utku Sağılır,  "Kardeşliğin Başkenti Adana" adlı kitabını ziyaret ettiği Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'e  takdim etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük kendisinin de Adana ile ilgili görüşlerinin yer aldığı kitabın yazarı gazeteci Utku Sağılır'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, yayınladığı eserinden dolayı kutladı. Av. küçük, Adana'nın , Hitit kültürü dahil olmak üzere bir çok kültürün birikimiyle günümüzdeki halini aldığını dile getirip, "Türk, Kürt, Arap, Alevi, Bektaşi, Sünni, Göçmen, Muhacir gibi başka etnik ve mezhepsel kesimlerin de göç ettiği ve içerisinde barındırdığı bir yer olma özelliğini halen korumaktadır. El ele vererek bu güzel şehri bölgenin ve ülkenin önemli metropolü yapmak zorundayız" diye konuştu.

Gazeteci Utku Sağılır,  " Hiç kimseyi dini, dili, etnik kökeni, mezhebi, düşüncesi, rengi, ırkı nedeniyle ayırt etmeyen medeniyet şehridir aslında Adana…Bu kentin hep olumsuzluklarla anılmasının önüne geçmeyi amaçlamakta  ‘Kardeşliğin Başkenti Adana’ kitabım. Sizin gibi kentin ileri gelenlerinin görüşleriyle katkı koyduğu, her özelliğiyle Adana’yı anlattığım kitabımda Çukurova Üniversitesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Felsefe Grubu Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı-Sosyolog, değerli insan Prof. Dr. Adnan Gümüş’ün ‘Eriyik tortu kompartıman: Adana’daki etno tarihi yapı sınıflaşma ve sosyal bütünleşme süreci’ni derinlikli ele aldığı bir de araştırma  konusu yer almaktadır. İlk kitabımda Adana’ya dair, kardeşliğe dair her şeyi bulabilirsiniz" dedi.

Ziyaret esnasında Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz da hazır bulundu.