GELENEKSEL AV.SAVAŞ BEDİR HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI" 24 ŞUBAT 2018 TARİHİNDE BAŞLAYACAK.

09/02/2018
GELENEKSEL AV.SAVAŞ BEDİR HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

Görevini ifa ederken haciz mahallinde menfur bir saldırı sonucu katledilen meslektaşımız Avukat Savaş Bedir anısına bu yıl on yedincisi düzenlenen "Geleneksel Av. Savaş Bedir Halı Saha Futbol Turnuvası" 24 Şubat 2018 tarihinde başlayacak.

Toros Mahallesi Hayal Park karşısındaki Kuzey Adana Halı Saha'da yapılacak karşılaşmalar için müracaatların 12 Şubat 2018 tarihinde başlayacağı, 19 Şubat 2018 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Adana Baro Başkanımız  Av. Veli Küçük, "Yaşanmasını istemediğimiz bu elim olayların altında avukatı mesleki bilgi ve deneyimini sunan kişi olarak değil, dosyanın ve uyuşmazlığın tarafıymış gibi gören zihniyetin saldırısı vardır. Dileğimiz; yurttaşın hak arayışının ve adalete erişiminde sesi olan avukatlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların son bulmasıdır. Sadece sağlıklarında değil, vefatlarından sonra da yitirdiğimiz değerleri hatırlamak, onları yad etmek gerekir. Meslektaşımız Av.Savaş Bedir’i ve aynı olayda hayatını kaybeden icra memuru Hasan Fındıl'ı da asla unutmadık ve her daim kalbimizde yaşayacaktır." dedi.

Av. Küçük, turnuvaya katılacak tüm takımlara da başarılar diledi.

İrtibat: Av. Sefa ÜN - 0532 462 01 05

2018 ADANA BAROSU GELENEKSEL 17. AV. SAVAŞ BEDİR HALISAHA TURNUVASI YÖNERGESİ

Bu yönerge, Adana Barosu’na bağlı avukatlar arasındaki mesleki dayanışmanın arttırılması ve çekişmeli yapılacak olan bir turnuvanın kazançlarından avukatların yararlanabilmesi amacıyla her yıl geleneksel şekilde yapılan ve menfur bir saldırıda hayatını kaybetmiş olan meslektaşımız Av. Savaş BEDİR’in isminin yaşatılması için bu ad altında düzenlenen halı saha futbol turnuvasının bir düzen ve sistem içerisinde dostça, zevkli, adil ve dürüst oyun kuralları ile uygulanabilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Yönerge, turnuvanın genel katılım ve uygulama kurallarını içerdiği gibi , futbolun evrensel kurallarının yorumlanması ile maçlarda düzenlenecek özel hükümleri de içermektedir. Bu yönerge turnuva yürütme kurulu tarafından uygulanacaktır.

Turnuva Özel Katılım Kuralları

1-            Geleneksel 17. Av. Savaş Bedir Futbol Turnuvasının 24.02.2018 tarihinde başlatılmasına, başvuruların Avukatlar, Stajyer Avukatlar, Avukat Katipleri ( Son 6 aylık sigortası yatmış, geçtiğimiz bir yıl içerisinde askerlik dönüşü olan için askere gitme tarihinden önce 6 aylık sigortası yatmış ), Adliye Basın Muhabirleri, Valilik Çalışanları, Adliye Polisleri, Çocuk Şube Polisleri, Cezaevi Personelleri ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecektir.

2-            Avukat Katipleri, Katipler Derneği adı altında tek bir takım olarak katılabilecektir. Ancak diğer kurulacak Avukat Katipleri takımlarının saha içerisinde olmak üzere en az 2 Avukat veya Stajyer Avukat bulundurma zorunluluğu bulunmakta olup, takımlarında sınırı 2 olmak üzere memur da oynatabilirler. Ayrıca memur takımları da 2 Avukat, 2 Stajyer Avukat veya 2 Avukat Katibi oynatabilirler. Avukatlar tarafından kurulmuş olan takımlarda ise sınırı 2 olmak üzere Avukat Katibi veya Hukuk Fakültesi öğrencisi oynatabileceklerdir.

3-            Her maç için takımlardan belirlenen gözlemciler bulundurulacaktır. Gözlemcilik görevini ihmal eden veya kötüye kullanan gözlemcinin bulunduğu takımın 3 puanı silinecektir. Takım gözlemcileri dışında her maç günün genel gözlemci olarak, spor komisyonundan bir üye görevlendirilecektir.

4-            Turnuvaya katılacak takımlar 8’i sahada olmak üzere en fazla 14 kişi ile kurulacaktır.

5-            Turnuva yürütme ve disiplin kurulu, Av. Kürşat Anıl, Av. Hasan Çetin, Av. Bekir Tura, Av. Sefa Ün ve Av. Boray Dilik’ten oluşmaktadır. Disiplin Kurulu Başkanı olarak Av. Kürşat Anıl görevlendirilmiştir.

6-            Maçlar ile ilgili itirazların maçlardan sonraki ilk iş günü mesai bitimi olan 17:00’a kadar Baro Kalemine ulaştırılması zorunludur. Turnuvanın genel ve özel kurallarına karşı Takım Temsilcilerinin itiraz hakkı mevcuttur. İtirazlara ilişkin Turnuva Yürütme Kurulu Kararları kesindir.

7-            Grubundaki iki maça çıkmayan takımın oynamış olduğu maçlar dahil tüm maçları hükmen mağlup sayılacaktır. Sadece bir maça çıkmamış ise yalnız o maçlık hükmen mağlup sayılacaktır. Hükmen mağlubiyet skoru 3-0’dır.

8-            Takım listeleri verilirken her takım Whatsapp grubuna takımını temsilen katılması için cep telefonun numarasını bildirecektir.

9-            Maçlar 25’er dakikadan 2 devre olarak oynanacaktır. Uzatma sürelerini hakem belirleyecektir. Çeyrek Final, Yarı Final ve Final başlarında belirlenen süre içerisinde taraflar birbirlerine skor üstünlüğü sağlayamazsa direk olarak penaltı atışlarına geçilecektir.

10-         Maçlar sırasında oyuncuların birbirini darp etmesi ve sportmenliğe aykırı tüm hal ve hareketlerde bulunan kişi veya kişiler turnuvadan derhal ihraç edilecektir.

11-         Maçlar sırasında, oyuncuların hakaret veya küfür içeren sözlerinden dolayı kırmızı kart görmesi sonucu verilen cezada gözlemci raporu değerlendirilerek disiplin kurulunca artırım yapılabilir, ihraç kararı alınabilir.

12-         Maç içerisinde kırmızı kart ile cezalandırılan oyuncu takımının yapacağı olduğu ilk maçta oynayamayacaktır.

13-         Maçın başlama saatinden itibaren 10 dakika içerisinde sahada yer almayan takımlar o maç için 3-0 hükmen sayılacaklardır. Ancak takımlar sahaya en az 5 oyuncu ile olmak üzere eksik çıkıp daha sonra geç gelen oyuncuların oyuna dahil olmasıyla maça devam edebileceklerdir.

14-         Kaleciye geri pas verilemeyecektir.

15-         Takım sayısı ve gruplar belli olduktan sonra gruplardan kaçar takım çıkacağı ve gruplara uygulanacak averaj kuralları belirlenecektir.

16-         Turnuvaya katılmak isteyen her takım, takımlarının hangi isim ile turnuvaya katılacaklarını, takımlarına dahil ettikleri oyuncuların ( Avukat ve Stajyer Avukat oyuncularının sicil numaraları, Katiplerin Katip Kimlik Fotokopileri ve son 6 aylık sigorta kayıtları e-devletten veya muhasebecilerinden çıkartılıp verilecektir. ) resmi kartlarının fotokopisini, takım temsilcileri ve iletişim bilgilerini 19.02.2018 tarihi saat 12:00’a kadar Adana Barosu Kalemine ulaştırması zorunludur. Süresinde gerekli belgeleri sunmayan takımlar turnuvaya kabul edilmeyeceklerdir. Başvurular yapılırken listenin ekine tüm oyuncuların çalıştığı birimler ile ilgili kimlik fotokopileri ( katipleri için SGK döküm belgesi ) alınacaktır.

17-         Turnuva Kuzey Adana Halı Sahasında 24.02.2018 tarihinde Cumartesi günü açılış maçı ile başlayacaktır.

18-         Maçlarda oyuncu değiştirme sayısı 4 olup, oyundan çıkan oyuncunun tekrar oyuna girmesi mümkün değildir.

19-         Turnuvada gol kralı olan oyuncuya plaket sunulacaktır.

20-         Bu kuralların dışında kalan durumlar için Adana Barosu Spor Komisyonu karar almaya yetkilidir.