HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUMUZ HAYVAN BARINAĞINA MAMA VE YATAK BAĞIŞI YAPTI.

25/12/2017
HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUMUZ HAYVAN BARINAĞINA MAMA VE YATAK BAĞIŞI YAPTI.

BARO BAŞKANIMIZ AV.KÜÇÜK;

“HAYVANLARA YÖNELİK SUÇLAR TCK KAPSAMINA ALINMALI”

Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Furkan Kılıç, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Selahattin Yakın, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Gülşah Görür, Komisyon üyeleirimiz Av. Ali Mert  Karakılçık, Av. Funda Adamhasan, Av. Ahmet Gani Küçük, Av. Selay Dağsuyu, Stj Av Hatice Ehliz ile birlikte Doğal Yaşam Aktivistleri Derneğinin gönüllü destekleri ile ayakta duran Melekler Barınağına ziyarette bulunuldu.

Ziyaret esnasında, baromuz 30 paket 15 kg kuru mama, 4 koli 24 paket yaş mama ile 10 adet palet yatak bağışı yaptı.

Baro Başkanımız Adana Barosunun en çok faaliyette bulunan komisyonlarından birisi olduğumuz için Hayvan Hakları komisyonu üyelerimize teşekkür etti çalışmalarının ve başarılarının devamını temenni etti.

Hayvanları sevmeyenin insanı ve insanlığı da sevmeyeceğini, hayvana şiddetin bir adım ötesinin insana şiddet olduğunu belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Hayvanlara yönelik suçlarınTCK kapsamına alınması bu yönde yürütülen çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılması gerektiğini” nin altını çizdi.

Av. Küçük, barınağa destek ve katkılarının devam edeceğini bildirdi. Hayvan haklarının korunmasının, toplumun sağlık ve huzuruyla da ilişkili olduğunu ifade eden Av. Küçük, Adanalıların hayvan hakları konusunda duyarlılığının oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Av. Küçük, "Kanunla, başta evcil hayvanlar olmak üzere tüm hayvanların, insan ve doğa kaynaklı mağduriyetlerinin önlenmesi, gözetilmesi, bakımları, kötü muamelelerden uzak tutulması, canlarının ve sağlıklarının korunması amaçlanmış ve taraflara görev ve sorumluluklar yüklenmiştir. Baromuz da hayvan haklarını korumada anlamlı bir çalışma sergilemektedir. Doğadaki dengenin sağlanması için hayvan neslinin korunması büyük önem arz etmektedir. Bu önemli konu hakkında da tüm insanlara görev düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Doğal Yaşam Aktivistleri Derneği Başkanı Gülay Varhan da, "Biz burada 350-400 civarında hayvanların karınlarını doyuruyoruz, onların her şeyi var, tek eksikleri sevgi. Onu da sizler gibi insanların gelmesi halleder." dedi.