HSK ADANA BÖLGE ADLİYE VE ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMELERİNDEKİ HAKİM VE SAVCILARIN GÖREVLERİNİ AÇIKLADI.

07/08/2017

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği tarafından Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri 2017 yılı Kararnamelerine ilişkin duyuruda, Adana Bölge Adliye Mahkemelerinin faaliyete geçirileceği daha evvel duyurulmuştu.

Yapılan açıklamada, “Bölge adliye ve adlî yargı ilk derece mahkemeleri 2017 yılı kararnamesinde uygulanacak olan prensiplere göre; Adana’da Bölge Adliye Mahkemelerinin Hukuk Daire Sayısı 10, Ceza Daire Sayısı 10, Bölge Adliye Mahkeme Başkanı 1, Üye sayısı 60 ve 10 savcıdan oluşacağı belirtilmişti. Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Adana özelinde de çok değerli meslektaşlarımız, hakimlerimiz, savcılarımız istinaf mahkemelerine atandılar.

Güzel bir hizmet binası olan Adana Bölge Adliye Mahkemelerinde hizmet verecek olan hakim ve savcılarımıza başarılar dilerim. Bölgemize ve hukuk camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Meslektaşlarımızın da bu anlamda iş alanlarının genişleyeceğini düşünüyorum. İstinaf uygulamasının iyi yönetilmesi halinde çok işlevsiz kalan hukuk sistemimizin de, adalet mekanizmasının da, temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesinin de hızlanacağını ve katkı sunacağını düşünüyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. ” dedi.

Buna göre; Adana Bölge Adliye Mahkemelerinde görev alacak hakim ve savcıların listesi için aşağıdaki linke tıklayınız