HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİYLE SONA ERDİ.

10/10/2017
HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİYLE SONA ERDİ.

Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi Adana Barosu Tesislerinde sertifika töreniyle sona erdi.

Törene; TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Filiz Saraç ve Av. Ekrem Demiröz, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Sakarya Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun da katıldı.

Baromuz mensubu ve çevre illerden meslektaşlarımızın yer aldığı toplam 53 avukat 2 - 9 Ekim tarihleri arasındaki sertifikalı Arabuluculuk Eğitim Seminerine katıldı.

Eğitim seminerinin kapanışında konuşan Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, alternatif çözüm yolları arasında son dönemde ön plana çıkan ve önümüzdeki günlerde daha da yaygın ve etkin hale gelecek olan arabuluculuk müessesesinin önemine vurgu yaptı. Av. Küçük, bu semineri planlanması ve yaşama geçmesi noktasında Adana Barosunu Türkiye Barolar Birliği nezdinde temsil eden ve Arabuluculuk Kurulu Üyeliğini de devam ettiren Av. Yurdagül Gündoğan’a, Türkiye Barolar Birliğine, Başkent Üniversitesine, seminer eğitmenlerine teşekkür ederek, katılan tüm meslektaşlarını kutladı.

Bir haftalık eğitim çalışmalarında; Prof. Dr. Doğan Kökdemir ve Yrd. Doç. Dr. Zuhal Kökdemir ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Çatışma Teorisi’, Av. Yurdagül Gündoğan, Av. Okşan Gülşen Uz, Av. Hamdi Can Ünsal ve Av. Şamil Demir ‘Arabuluculuk Nedir’ ‘Arabuluculuğun Temel İlkeleri’, Av. Yurdagül Gündoğan, Av. Okşan Gülşen Uz ‘Arabulucu Kimdir?’ ve ‘Arabuluculuk Aşamaları’ Prof. Dr. Nejat Basım ve Prof. Dr. Recep Tayfun ‘Hazırlık aşaması’ ve ‘Açılış Aşaması’, Prof. Dr. Ercil Yavuz Ercil ve Prof. Dr. Ünsal Sığrı ‘İnceleme Aşaması’, ‘Müzakere Aşaması’, ‘Sonuç Anlaşma Aşaması’, Av. Hamdi Can Unsal ve Av. Şamil Demir-Av. Yurdagül Gündoğan ve Av. Okşan Gülşen Uz ‘Uygulama Eğitimi’, Av. Yurdagül Gündoğan, Av. Okşan Gülşen Uz, Av. Hamdi Can Ünsal ve Av. Şamil Demir ‘Arabuluculuk Mevzuatı’ ve ‘Arabuluculuk Etiği’ konularında avukatlara bilgilendirmelerde bulundular.