PROF.DR.TÜRKAN SAYLAN'I 8. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ.

17/05/2017
PROF.DR.TÜRKAN SAYLAN'I 8. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ.

Prof.Dr.Türkan Saylan bütün hayatını eğitim ve sağlık konularında insanlığa adadı. Kurucularından olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile sayısız çocuğun ve gencin eğitim görmesini sağladı. Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı’nı kurarak sayısız cüzzam hastasının umut ışığı oldu, yaptığı tüm çalışmaları ve yardımlarıyla hem Türkiye’de, hem de uluslararası alanda birçok değerli ödüle layık görüldü, İnandığı değerler uğruna dik duruşunu hiçbir zaman bozmadı. Prof. Dr. Türkan Saylan, yaşamının son günlerini ise ne yazık ki Ergenekon soruşturmalarıyla geçirdi. Atatürk’e ve onun ilkelerine bağlılığıyla çağdaş kadınının en önemli temsilcilerinden olan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın bugün aramızdan ayrılışının sekizinci yıldönümü. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği onun çok sevdiği çocuklarla, gençlerle ve yol arkadaşlarının yüreğinde hayalleri, düşünceleri ve değerleriyle yaşamaya, aydınlık yarınlara ve geleceğe katkı sunmaya devam etmektedir. Eğitim gönüllüsü, ülkemizin çağdaşlaşma ve aydınlanma döneminin en önemli kadın temsilcilerinden olan bilim kadını Prof. Dr. Türkan Saylan'ı vefatının 8. yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Adana Barosu Başkanlığı