STAJ EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

27/12/2017
STAJ EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyemiz, Başkan vekilimiz ve bu dönem TBB Baromuz delegesi Av. Ziya Yalaz stajyerlerimize 'iletişim' ve 'beden dili' konulu bir sunum yaptı.

Duruşma yakınlarındaki duruş ve tavırlar konusunda da uyarılar ve önerileri örnekleyerek stajyerlerle paylaştı. Stajyerlerimizin hakim - savcı adliye personeliyle iletişimi açısından da tavsiyelerde bulundu.

Baromuzun, 25-26 Aralık 2017 tarihlerinde Reşatbey Staj Eğitim Merkezimizde iki gün devam eden eğitimine stajyer avukatlarımız geniş katılım gösterdi.
Abraham Maslow'un ihtiyaç hiyerarşisinden bahsederek, genç meslektaşlarımıza gelecek planlaması konusunda örneklemelerde bulundu.

Kişisel Gelişim Uzmanı Ayber Altunkaya da, sunuma katkıda bulundu.
Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sunum öncesi yaptığı konuşmada, mesleki ve güncel konulara değindi. Hukukun üstünlüğünün korunmasını isterken, halk iradesinin egemen olduğu TBMM'nin devre dışı bırakılmasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Av. Küçük, OHAL kapsamında yeni yayımlanan KHK'lar karanlığında 'ileri demokrasi' adı altında tüm olumsuzluklarının yaşandığını belirtti.

Av. Küçük, staj eğitimlerine önceki dönem baro başkanlarıyla start verdiklerini belirterek, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Bu dönemde meslekiçi eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.
Eğitim sonunda sunum yapan değerli meslek üstadımız Av. Ziya Yalaz'a, Staj Komisyonu Başkan Yardımcımız Av. Ali Volkan Özgüven tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Sunumda, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz da hazır bulundu.