STAJ EĞİTİM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

22/11/2017
STAJ EĞİTİM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Baromuzun, 2017-2018 dönemi staj eğitim çalışmaları 20-21 Kasım 2017 tarihlerinde Reşatbey Mahallesinde bulunan hizmet binasındaki Staj Eğitim Merkezimizde gerçekleştirildi.

İki gün devam eden eğitime stajyer avukatlarımız geniş katılım gösterdi.
Eğitim semineri öncesinde Adana Barosu Staj Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Berfu Salıcı Yakıt ve Av. Ali Volkan Özgüven açılış konuşması yaptılar.

Daha sonra stajyer avukatlarımıza “Arabuluculuk ve İş Mahkemeleri Kanunu ile Getirilen Yeni Düzenlemeler” konusu anlatıldı.

Arb. Av. Tuğçe Nermin Türk tarafından arabuluculuk sisteminin yaygınlaşmasının, yargının yükünü hafifleteceği gibi tarafların zamandan ve yargı giderlerinden tasarruf edeceği vurgulandı.

İş Mahkemeleri Kanunu ile getirilen yenilikler ışığında Arabuluculuk sisteminin işleyişi hususu anlatılarak stajyer avukatların sorularına yanıtlar verildi.

Sunumların ardından staj komisyonu başkan yardımcısı Av. Ali Volkan Özgüven tarafından Adana Arabulucular Derneği Başkanı Arabulucu Avukat Tuğçe Nermin Türk’e teşekkür plaketi takdim edildi.