STAJYER AVUKATLARIMIZA "AYRIMCILIĞIN ÖNLENMESİ" VE "ÇOCUK HAKLARI KONUSUNDA CMK UYGULAMALARI" ANLATILDI.

29/11/2017
STAJYER AVUKATLARIMIZA

Baromuzun, 2017-2018 dönemi staj eğitim çalışmaları 27-28 Kasım 2017 tarihlerinde Reşatbey Hizmet Binası Staj Eğitim Merkezimizde gerçekleştirildi. İki gün devam eden eğitime stajyer avukatlarımız geniş katılım gösterdi.

Eğitim öncesinde Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu açılış konuşması yaptı.

Daha sonra stajyer avukatlarımıza Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özlem Kara, Önyargı, kalıp yargıva ayrımcılık kavramlarının ifade edilmesiyle başlayan sunum süresince, eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı yaklaşımları yanında, ayrımcılık türleri ve ayrımcılıkla mücadele
mekanizmalarını destekleyen araçlar olan, ispat külfetinin  yer değiştirmesi, mağdurlaştırma yasağı, geçici özel önlemler ve
yaptırımlar katılımcılarla paylaşıldı.Çalışmanın devamında, engelli bireylere yönelik yaklaşımlara ilişkin stajyer avukatlarımıza bilgi aktarıldı.

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Simay Sönmezateş ile Komisyon üyesi Av. Mert Evrenkaya 'Çocuk Hakları Konusunda CMK Uygulamaları' konusunu anlattı.
Stajyer avukatlarımıza bu sunumda meslek pratiği içerisinde çocuk hakları konusunda karşılaşılan güçlükler, mağdur çocuğa karşı gösterilmesi gereken yaklaşım ve uygulamada yaşanan sorunlara yönelik bilgiler aktarıldı.

Sunumların ardından Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu ve Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Ali Volkan Özgüven, sunumlarından ve değerli katkılarından dolayı Av. Özlem Kara, Av. Simay Sönmezateş'e ve Av. Mert Evrenkaya'ya teşekkür plaketlerini takdim ettiler.