TAHİR ELÇİ CİNAYETİ FAİLİ MEÇHUL BIRAKILAMAZ

30/04/2024
TAHİR ELÇİ CİNAYETİ FAİLİ MEÇHUL BIRAKILAMAZ

Diyarbakır Barosu eski başkanı Av. Tahir Elçi’nin 28.11.2015 tarihinde şehrin orta yerinde onlarca kamera önünde katledilmesine dair ceza davasında savcılık, 29.04.2024 tarihli celsesinde sunduğu mütalaada sanıkların beraatini talep etmiştir.

Hayatını insan hakları mücadelesine adamış, mağdurun ve mazlumun vekilliğini üstlenmiş Av. Tahir Elçi’nin suikastine ilişkin davada etkili soruşturma ve kovuşturma yapılmamıştır.

Adli makamların Av. Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması ve hakikatin ortaya çıkması için çaba sarf etmesi gerekirken soruşturmayı derinleştirilmemesi ve cinayeti faili meçhul bırakılması kabul edilemez.

Adana Barosu olarak Av. Tahir Elçi cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğimizi ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.