TÜBBAKKOM 14. DÖNEM TOPLANTISI BAROMUZUN DA KATILIMIYLA EDİRNE'DE YAPILDI.

21/12/2017
TÜBBAKKOM 14. DÖNEM TOPLANTISI BAROMUZUN DA KATILIMIYLA EDİRNE'DE YAPILDI.

TBB Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM)’nun  Türkiye’de Cinsiyet Eşitsizliği konulu 14. Dönem 1. Genel Üye Toplantısı  16-17.12.2017 tarihleri arasında  Edirne Barosu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu  toplantıya katılarak bir  konuşma yaptı.

Ayrıca  TBB Yönetim Kurulu Üyesi TÜBAKKOM Koordinatörü Av. Filiz  Saraç, 49 Baro ve Sinop, Gümüşhane –Bayburt,Bilecik  ve Bursa Baro Başkan Yardımcısı olmak üzere 4 ilin Baro Başkanları da toplantıya katıldı.

Baromuzun da katıldığı bu toplantıya  Kadın Hakları Komisyonumuzun üyeleri Av. Ülkü Tolunay, Av. Meltem Erdinç  Gürcüoğlu ve Av. Ümit Büyükdağ da katılmıştır.

Toplantıda Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonumuzun takip ettiği kadına şiddete yönelik ceza dosyaları ile  Aladağ’daki Kız Öğrenci Yurdu yangın faciasına ilişkin  dosyalarla  ilgili detaylı sunum yapıldı.

Toplantının sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde paylaşılaşacak olup, 14. Dönem 2. Genel Üye Toplantısının  28-29 Nisan 2018 tarihlerinde Ordu’da yapılmasına karar verildi.