Türkiye Barolar Birliği (TBB)'nden 'Anadolu Ajansını doğru ve ilkeli haberciliğe davet ediyoruz' başlıklı bir açıklama yapıldı.

18/05/2017

TBB'den yapılan açıklamada, yapılan asılsız haberle, Türkiye Barolar Birliği'nin kurumsal kimliğini hedef alındığı belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

Bugün sabah saatlerinde Anadolu Ajansı'nın kaynağından doğrulamadan geçtiği bir haberde, bazı Türkiye Barolar Birliği çalışanları hakkında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildiği ifade edilmiştir.

Tamamen asılsız bu haber, Türkiye Barolar Birliği'nin kurumsal kimliğini hedef almaktadır!

Söz konusu gözaltı kararları, Türkiye Barolar Birliği çalışanlarına yönelik değildir. Ankara Barosu'na kayıtlı bazı avukatlar hakkındadır. Bu konuda da, Ankara Baromuz üzerine düşen tüm hassasiyeti göstermektedir.

Yönetimimizin, adı geçen suç örgütü dahil olmak üzere bütün yasadışı yapılanmalara karşı hassasiyeti ve yıllardır siyasi iktidara bu yönde yaptığı uyarılar toplumumuzca çok iyi bilinmektedir.

Delilleriyle bildirildiği takdirde, çalışanlarımız arasında suç örgütü yapılanmalarına karışan hiç kimseyi barındırmamız asla düşünülemez. Bugüne kadar yönetimimize resmî makamlardan bu yönde hiçbir bildirim yapılmamıştır.

Anadolu Ajansı'nın gazetecilik ilkelerine ve kanunlara aykırı bu asılsız haberini şiddetle kınıyor, sorumlular hakkında yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Devletin resmî ajansını da, üzülerek, doğru ve ilkeli haberciliğe davet ediyoruz.