ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİNDEN BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'E ZİYARET

10/01/2018
ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİNDEN BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'E ZİYARET

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Adana Şubesi Başkanı Zühal DİNÇER, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Rukiye ÇİNKILIÇ, Hacer BİNGÖL, Yücel BİRİCİK, Hatice SARIOĞUZ ve Aysel DOYGUN Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Saymanımız ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. İlknur ÖNAL da katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, konuklarına teşekkür ederek “Çizgilerini takdir ettiğim bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarınızı önemsiyorum” diye konuştu.

Ziyaretin önemine değinen Dernek Başkanı Zühal DİNÇER, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkan bir baro başkanı olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının geçtiğimiz günlerde resmi sitesindeki kız çocuklarının evlenme yaşının 9, erkeklerin ise 12'dir, şeklindeki görüşüne yönelik 'Çocuktan, gelin olmaz, anne olmaz" başlıklı basın açıklamanıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bugünkü siyasi iktidarın amacı kadınları eve kapatmaktır. Ülkemizde eğitimli, üniversite mezunu kadınlarımızın yeşitmesi için yönetim olarak bu konuda sorumluluk alarak 38 kız öğrenciye burs vermekteyiz. Her şeyin temel sorununun eğitim olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİM HAKKI ENGELLENMEK İSTENMEKTEDİR"

Yaşamın her alanına temas eden çalışmalar yaptıklarını belirten Av. Küçük, " Kadınlarımız ne yazık ki sosyal yaşamın içinden uzak tutmak istenmektedir. Bu konulardan hepimiz kaygı duyuyoruz. Şubat ayında görülecek Aladağ yurt yangın faciasının üzerinden 14 ay geçti. Olayın yaşandığı ilk günden itibaren süreci takip ediyoruz. 11 yaşındaki kız çocukları bu ülkede devletin tarikatların kontrolüne bıraktığı yurtta yaşamlarını yitirdi." dedi.

Baro ile birlikte ortak çalışmalar yapmak istediklerini de belirten DİNÇER, üniversite mezunu kadınların derneklerine üye olabileceğini ifade etti.

Saymanımız ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av. İlknur ÖNAL'da, komisyonunumuzla birlikte ortaklaşa çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.