180 MESLEKTAŞIMIZIN KATILMIYLA İKİ GÜN SÜREN CMK EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

16/05/2022
180 MESLEKTAŞIMIZIN KATILMIYLA İKİ GÜN SÜREN CMK EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

Baromuz tarafından düzenlenen CMK Eğitim Semineri 14/15 Mayıs 2022 Cumartesi ve Pazar günü Şirin Park Otel’de gerçekleştirildi.

Adana Barosu Başkanımız Av. Semih Gökayaz ve Yönetim Kurulu üyelerimizin de katıldığı seminerde 180 meslektaşımıza eğitim verildi.

Seminerin açılış konuşması CMK Komisyonu Koordinatörümüz Av. Neval Yurtdaş tarafından yapıldı.

İki sınıfta gerçekleştirilen eğitim programında Baromuz üyesi Av.Bedirhan Tuna Yıldız, Av.Erkan Çetin, Av.Kübra Mimaroğlu, Av.Neval Yurtdaş, Av.Sebahattin Demir, Av.Filiz Feyhan Aksoy tarafından, Zorunlu Müdafilik ve Avukata Erişim Hakkı, Müdafi ve Vekil Hakları, CMK’da Seri ve Basit Muhakeme Usulü, Soruşturma Yöntemleri, Yakalama Gözaltı ve İfade / Arama ve El Koyma, Tanık, Teşhis ve Hukuka Aykırı Deliller, Tutukluluğa Sevk, Tutuklama Kararları, Tutuklama Kararlarına İtiraz Usulleri, Kovuşturma, İddianame Değerlendirilmesi ve İnfaz, Mahsup, Cezaevi, Uygulamaları, CMK İç Yönergesi-Baronet Uygulaması, CMK İç Yönergesi-Baronet Uygulaması, Görevlendirmede Yaşadığınız Sorunlar hakkında meslektsşlarımıza bilgiler verildi.

Meslektaşlarımız sorularıyla eğitime zenginlik kattılar.

BAŞKANIMIZ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Eğitim sonunda konuşan Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, eğitim veren meslektaşlarına, CMK Komisyonu Koordinatörümüze, Komisyon Başkanımıza ve üyelerimize, seminere katılan meslektaşlarına ve personellerimize emeklerinden ötürü teşekkür etti.

“CMK SİSTEMİ İLE ÖNCELİĞİNİZ HAK İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK OLMALIDIR”

Av. Gökayaz, avukatların CMK sistemi ile hak ihlallerinin önüne geçmek için çok önemli bir görev üstlendiklerini belirtti.

Göreve gelir gelmez yönetim kurulumuzca alınan ilke kararı gereğince, CMK görev listelerinden ayrıldıklarını anımsatan Av. Gökayaz,
“Anayasamızın 38. Maddesinde Suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz dediği masumiyet karidesinin özgürlükler hukukunun koruyucusu ve kollayıcısıdır.

Kanunun bize verdiği yetki ile kanunu uygulamak üzere üstlendiğiniz her CMK görevinde önceliğiniz hak ihlallerinin önüne geçmek olmalıdır.” şeklinde konuştu.

CMK görevlendirmelerinde meslektaşlarının bilgi, beceri ve donanımlarını sonuna kadar ortaya koyacaklarına inandığını belirten Av. Gökayaz,
"Son derece önemli olan eğitimimiz, aktif katılımı ile de oldukça verimli geçtiğini görmekten mutluyum." ifadelerini kullandı.