2022 YILI TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ’NİN GÜNCELLENMESİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA DUYURU

17/06/2022

2022 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) hazırlanırken elde edilen mali veriler ile 2022 yılı başından itibaren beklenmedik şekilde oluşan mali tablonun arasındaki uçurumun meslektaşlarımıza mağduriyet yaşatmasından dolayı güncel mali veriler ışığında AAÜT’nin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı TÜFE yıllık değişim oranı (%73,50) uygulanarak artış yapılması ve yayınlandığı tarihte yürürlüğe girmesi talebiyle Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan 2022 yılı AAÜT, 13.06.2022 tarihli yazı ekiyle Adalet Bakanlığına gönderilmiştir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Asgari Ücret Tarifesi’nin güncellenmesi çalışması hakkında duyuruyu görmek için tıklayınız.