25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINI CEYHAN’DA YAPTIK

25/11/2021
Ceyhan’da gerçekleşen basın açıklamasında Baro Başkan Yardımcımız ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörümüz Av. Miyesser Ersalan Önenli, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun ortak metnini okudu. Basın açıklamasına Başkanımız Av. Semih Gökayaz, TBB Delegemiz Av. Sinem Tanrısınatapan, Ceyhan Baro Temsilcimiz Av. Öznur Özbek, Kadın Hakları Merkezi Başkanımız Av. Ayşe Nur Karayel, Merkez üyeleri Av. Asile Betül Yayla, Av. Melis Merve Eşberk, Av. Bahar Melek Dizdar, Av. Özge Buğa ve Av. Ayşe Yorulmaz Arık ile Ceyhan’da görev yapan meslektaşlarımız katıldı. Açıklama sırasında yurttaşlar da alkışlarıyla destek verdi.
Açıklamada, “Kadınların Cumhuriyetimizle, Anayasa’mız, yasalarımız ve Uluslararası sözleşmelerle elde ettiği kazanımları ihlal edecek veya ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya ve İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe sokulması için talepkâr olmaya devam edeceğimizi, yasaların eksiksiz olarak uygulanması konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarını takip edeceğimizi, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi dayanışma ruhuyla sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz’ denildi.
Başkanımız Av. Gökayaz da, “Kadına şiddetin önlenmesi konusunda çaba harcayan merkez ve kurul üyelerime teşekkür ediyorum.” dedi
Basın acıkmasının ardından avukatlar geçtiğimiz yıl boşanmak istediği kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Serap Öner’in duruşmasını takip etti.