ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN BAROMUZA ZİYARET

13/12/2017
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN BAROMUZA ZİYARET

ABD Büyükelçiliği'nin Siyasi İşler Konsolosu Micheal Kidwell , ABD Adana Konsolosluğu Siyasi İşler Konsolosu Joanna Schenke ve Siyasi İşler Asistanı Cengiz Yapıcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük'ü ziyaretinde, demokrasi, yargı bağımsızlığı, temel hak ve özgürlükler konu başlıkları altında görüş alışverişinde bulunuldu.

Av. Küçük, ziyaretten duyduğu memmuniyeti dile getirdi.

Görüşme esnasında, güncel konularda istişare yapıldı.

Toplantıda, mülteciler ve adli yardım, Adana Barosu’nun mülteciler konusundaki çalışmaları, ve komisyon çalışmaları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL döneminde  Türkiye’de yargı ve savunma, savunma hakkı ihlalleri, adil yargılama hakkı, makul süreyi aşan yargılamalar, uzun tutukluluk süreleri, cezaevi koşulları, Baro Başkanımız ve Baromuz mensubu 10 meslektaşımız hakkında açılan dosya ile önceki dönem Baro Başkanımız hakkında açılan dosyalarda da konuşuldu.

Baro Başkanımız Av. Küçük, Türkiye'de temel sorunun siyasi iktidarın ; yargıyı kendine ayak bağı olarak görerek kadrolaşma bakış açısıyla davranmasından, yargıyı baskı ve korkunun aracı olarak kullanmasından kaynaklandığını, hukuku içselleştiremediğini, yurttaşın ve adalete erişimin temsilcisi savunma mesleğini yok sayıp, şekli unsur olarak gördüğünü ifade etti.

Av. Küçük, hukukun ve demokrasinin evrensel hukuk kurallarının tam anlamıyla işletilmesi için muhalefetteki tüm siyasi partilerin özveride bulunmasının önemine işaret etti.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.