ADANA ENGELLİ DERNEKLERİ BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ

17/01/2020
ADANA ENGELLİ DERNEKLERİ BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ

Adana Engelli Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hacer Bulut, Adana Down Sendromu Derneği Başkanı Nilgün Taşkınlar ve Altı Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vatandaşlarımızın her türlü hukuksal problemlerinde yanlarından olacaklarını belirtti.

Dernek başkanları baromuzdan yeni yapılacak Adliye Binasının engelli erişimine dikkat edilerek düzenlenmesi için talepte bulundular.

Okullarda engelli çocuklar ve engelli aileler için farkındalık oluşturmak ve hukuki olarak haklarının bilinmesi açısından seminer verilmesini istediler.

Aynı zamanda Kent Konseylerinde ve Engelli Meclislerde yaşamda, sahada engelli hakları mücadele veren kişilerin olması noktasında başkanımızın katkı ve hassasiyetlerini ifade ettiler.

Sohbet esnasında, Türkiye ve ilimizde son dönemde gelişen güncel olaylara değinilirken, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Adana Barosunda Engelli Hakları Komisyonunun ilk koordinatörünün yönetimde sayman olarak görev aldığı dönemde kendisinin yaptığını ifade eden Baro Başkanımız, engellerin önce zihinlerde aşılması gerektiğini, sonrasında toplumsal eğitim ve bilinçlenmenin çok önemli olduğunu anımsattı.

Başkanımız Av. Küçük, hukukun ve insan yaşamının olduğu her yerde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Aynı zamanda Adli yardım hizmetlerinin alanını ve kapsamını geniş tuttukların da sözlerini ekledi.

Baromuzun engellilerin topluma tam ve etkin katılımlarının sağlanması için sorumluluk aldığını, onların hak ve hukuklarını savunmak amaçlı Seyhan Belediyesi, Genç Engelliler Spor Kulübü işbirliği ile 5 Aralık 2017 tarihinde imzalanan protokolle Engelli Hakları Birimini yaşama geçirdiklerini belirtti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Farklılıklara saygı gösterilmesi ve engellilerin insan çeşitliliğinin ve insanlığın bir unsuru olarak kabul edilmesi; Engelli çocukların gelişim kapasitesine ve kendi kimliklerini koruyabilme haklarına saygı duyulması’ gibi temel hakların toplumun tüm bileşenlerince bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de başta kendimiz olmak üzere herkesi sorumluluk almaya davet ediyor bu düşünce ve çağrımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret esnasında Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş de hazır bulundu