ADANA İL EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ YILDIZ, BAROMUZA İADEYİ ZİYARETTE BULUNDU

18/12/2017
ADANA İL EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ YILDIZ, BAROMUZA İADEYİ ZİYARETTE BULUNDU

Baro yönetimimizin, 20 Eylül 2017 günü hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğu. Adana İl Emniyet Müdürü Selami YILDIZ, Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK’e iadeyi ziyarette bulundu.
Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Adana Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, Saymanımız Av. İlknur ÖNAL, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Hasan ALKAN, Av. Furkan KILIÇ, Av. Nevzat ELÇİ’nin de yer aldığı ziyarette kentin huzur ve refahına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.
Adana’nın Türkiye açısından çok önemli bir kent olduğuna işaret eden İl Emniyet Müdürü Selami YILDIZ, terör, uyuşturucu, çeteleşme başta olmak üzere yurttaşların huzurunu sağlamaya dönük tüm önlemleri aldıklarını söyledi.
Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK de, yurttaşın devlete olan güveninin artması ve adaletin tecelli etmesi için emniyet teşkilatına büyük görevler düştüğünü, bu süreçte Baro ile Emniyet Müdürlüğünün temasta kalarak şeffaf ve denetlenebilir hukuk devletinin gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Adana adına yapılan olumlu tüm hizmetlerde güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını, yaşam seviyesinin artmasına yönelik aynı paralelde görev aldıklarını ifade eden Av. KÜÇÜK, kentimizin gelişimine katkı koymak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.
Ziyaret esnasında Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, İl Emniyet Müdürlüğü binasına görevleri gereği gelen avukatların otoparkta kendilerine özgülenmiş yer bulunmaması nedeniyle sorunlar yaşadıklarını, hatta bir meslektaşının aracının çekici ile çekildiğini belirterek, otoparkta avukatlara özgü bir alan tahsisini talep etti. İl Emniyet Müdürümüz, konuda bir çalışma yapacağını ve bilgi paylaşacağını kaydetti.
İl Emniyet Müdürü YILDIZ, "Adalet gibi olmazsa olmaz bir alanda hizmet ediyorsunuz. Şeffaf , açık, hesap verilebilirlik ilkesi içerisinde bir hukuk devleti olan ülkemizde, gücünü yasalardan alıp tarafsızlık ilkesiyle görevini en iyi şekilde ifade eden teşkilatımız da yurttaşlarımızın daha huzurlu bir yaşam sürmesini hedeflemektedir. Batı’da ve kendine ‘modern’ olarak gören ülkelerde insan haklarının nasıl çiğnendiğini medyadan görmekteyiz. Bu anlamda teşkilatımız sorumluluğunun bilincindedir.” diye konuştu.
Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ve İl Emniyet Müdürü YILDIZ'ın çiçek takdimi ile sona erdi.