ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDE DÜZENLENEN ‘MEDENİ KANUN” KONULU SÖYLEŞİ YAPILDI BARO KADIN HAKLARI KOMİSYONUMUZUN ÜYELERİ AV. MİYESSER ERSALAN VE AV. SİNEM TANRISINATAPAN KESKİN KATILDI

10/10/2018
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDE DÜZENLENEN ‘MEDENİ KANUN” KONULU SÖYLEŞİ YAPILDI     BARO KADIN HAKLARI  KOMİSYONUMUZUN ÜYELERİ AV. MİYESSER ERSALAN VE AV. SİNEM TANRISINATAPAN KESKİN KATILDI

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonumuzun üyeleri Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi tarafından düzenlenen  “Türk Medeni Kanunu" konulu Söyleşinin konuğu oldu.

Söyleşinin moderatörlüğünü Dernek Başkanı Atilla Eker yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube binasındaki Söyleşiye, ADD üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Söyleşi öncesi açış konuşması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, 4 Ekim  1926’da yürürlüğe giren Medeni Kanunun, Hukuk Devrimi’ni yeni bir aşamaya ulaştırdığını anlattı.

Av. Miyesser Ersalan Önenli, 1923'den günümüze Türk Hukuk Devriminin simgesi olarak tarihe geçen öz itibariyle Atatürk devrimlerinin temeli, dinsel hukuk düzeninden laik hukuk düzene geçişin belgesi, yürürlüğü ile birlikte aile hayatında kadınların ekonomik, sosyal ve hukuksal alanlarda erkeklerle eşit haklara sahip olmasını sağlayan, bir hukuk ve uygarlık anıtı olarak kabul edilen "Türk Medeni Kanunu"nun tarihçesi hakkında bir sunum yaptı.

Av. Önenli, "Türkiye bugünlerde kadın cinayetlerini konuşuyor. Çocuk ve kadın istismarı toplumun kanayan yaraları.. Oysa ki Atatürk, Cumhuriyetle birlikte Türk toplumunda çocuk ve kadın hakları ile çok önemli düzenlemeler yapmış, çağdaş olan toplumlardan çok daha ilerinde atılımlar gerçekleştirmişti olduğu gerçeği her geçen gün biraz daha unutulmaya yüz tutmaktadır. Bu nedenle Medeni Kanunun ve getirdiği kazanımları hatırlamanın hepimiz için gerekli olduğunu düşünüyorum."

Söyleşi sonunda Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi Başkanı Atilla Türker tarafından meslektaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür edildi.