AVUKATLARA HUSUSİ DAMGALI PASAPORT DÜZENLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

17/01/2020

Avukatlara hususi damgalı pasaport düzenlenmesine dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığının yönetmeliği ile, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen "yeşil pasaport" verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Bu kapsamda, barolar düzenleyecekleri talep formlarını onaylayacak kişilere ait imza sirküleri ve mühür örneklerini bulundukları yerin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek talep formlarını onaylayacak kişilerin bilgileri ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bildirilecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine saygıyla sunarız.

Adana Barosu Başkanlığı

Resmî Gazete’de yayımlanan Metin ektedir.