BAHÇELİEVLER KATLİAMININ 41.YILINDA HAYATINI KAYBEDEN GENÇLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ.

08/10/2019

Tam 41 yıl önce bugün Ankara, Bahçelievler’de en gençleri 20, en yaşlıları 26 yaşında olan gençler kaldıkları evde katledildi, ne yazık ki bu katliamın hesabı hala sorulamadı.

Yakın tarihimizin en büyük vahşetlerinden biri olan bu katliamda Látif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses evde kurşunlanarak, Osman Nuri Uzunlar telle boğularak öldürülmüşler, Salih Gevenci ile Faruk Ersan’ın iple bağlanmış cesetleri ise Eskişehir Yolu’nda, başlarından kurşunlanmış olarak bulunmuştu. Serdar Alten, ağır bir şekilde yaralanmış olmasına karşın, sekiz gün daha yaşamış, bir bölümünü koma halinde geçirdiği bu süre içinde; katliamı yapanların kullandığı aracın tipi, markası, pláka numarası ile katillerin eşkállerini, kullandıkları siláhlarla ilgili bilgileri vererek, olayın aydınlanmasını sağlayacak ipuçlarını bildirmişti.

Bahçelievler Katliamında yargılanan, Halûk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, 7’şer kez ölüm cezasına mahkûm edilmişler, ölüm cezalarının kaldırılması üzerine bu cezaları ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çevrilmişti. Sanıklardan Ercüment Gedikli ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar Mahmut Korkmaz, Duran Demirkıran ve Ömer Yavuz Hacıömeroğlu ise çeşitli cezalara mahkum edilmişlerdi. Sanıklardan İbrahim Çiftçi ise, Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz’ün öldürülmesi olayından, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi’nde dört kez ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra beraat etmiş, bu karara paralel olarak Bahçelievler Katliamı davasında da beraat etmişti.

“Tarihin yükü" diye bir şey elbette vardır: Maraş katliamı.. Madımak katliamı gibi..

Ülkemizin bu karanlık günlerinden ve kaos ortamından nemalananların, bu katliamı planlayanların ve arkasındaki güçlerin aradan geçen uzun zamana rağmen aydınlatılmaması ülkemizin demokrasi eksikliği ve ayıbıdır.

Katliamın 41. yılında yitirdiğimiz gençlerimizi saygıyla anıyoruz.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI