BARO BAŞKAN YARDIMCIMIZ AV. MİYESSER ERSALAN ÖNENLİ, KURAKLIK VE İÇME SUYU SORUNLARI İÇİN ADAMOB HEYETİYLE BİRLİKTE ASKİ GENEL MÜDÜRÜ NESRİN VURSAVUŞ’U ZİYARET ETTİ

16/09/2021

Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Baro Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu ile ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş’u makamında ziyaret ederek Adana bölgesinde yaşanan kuraklık ve içme suyu konularında konuştu.
DAMLA SULAMA TEŞVİK EDİLMELİ
Ziyarette kuraklıkla ilgili görüşlerini ileten Baro Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, bağ ve bahçe sulamasında daha az su tüketimi için damla sulama sisteminin teşvik edilmesinin gerektiğini belirtti. Böylece içme suyunun amacına uygun olarak kullanılabileceğini vurgulayan Av. Önenli, “Bunun için gerek muhtarlarla gerek su tüketen çiftçilerle çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.
SUYUMUZ SÜREKLİ AZALIYOR
ADAMOB Dönem Sözcüsü Uzm. Dr. Selahattin Menteş de “Kuraklık ve su sorunu artık gözle görülür bir noktaya gelmiştir. Su yaşamın vazgeçilmez ana dayanağıdır. Gölümüzde bulunan suyumuz sürekli azalıyor. Bu azalma sizlerin tasarrufu mu? Başka bir şey mi var? Adananın kuraklığı susuzluk mu? Sizden bunu öğrenmeye, çözümü için çalışmaya, hem meslektaşlarımıza hem de Adana halkına söyleyecek sözümüz olması için geldik.” dedi.
18 FİLTRE YENİLENDİ
ADAMOB heyetinin ziyaretinde ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş ise sağlıklı su içilmesi adına göreve geldiklerinde ilk iş olarak Çatalan Arıtma Tesisinde bulunan 18 filtreyi yenilemek olduğunu belirtti. Vursavuş, içme suyu ve yağmur suyu rehabilitasyonu için çok ciddi yatırımlarla kente sağlıklı su verdiklerini söyledi.
#su #kuraklık #adamob #sulama #çevre #Adana #ADAMOB #AdanaBarosu #Baro #barolar