15/02/2024

BARO BAŞKANIMIZ Av. SEMİH GÖKAYAZ, HATAY BAROSU HİZMET BİNASININ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI  6 Şubat 2023’de yaşanan depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da, Hatay Barosu’nun yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.   İsveç Devleti, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği destekleriyle Akasya Mahallesi'nde 498 metrekarelik alana iki katlı hizmet binası yapıldı.   Açılışta konuşan Hatay Barosu Başkanı Av. Erhan Nizamoğlu, binanın yapımına destek veren İsveç Devletine, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Direktörüne, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan’a ve TBB yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.  TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan da, Hatay Barosu Hizmet binasının sadece bir yapıdan ibaret olmadığını belirterek, "Bu yapı, Hatay için adalet isteyen herkese ışık olacak bir sembol niteliğindedir." ifadesini kullandı. Törene katılan Başkanımız Av. Semih Gökayaz, burada yaptığı konuşmada, büyük bir acının yaşandığı Hatay’da ve deprem bölgesindeki mesleki dayanışma ruhuna dikkat çekti. Av. Gökayaz, “Hatay ayağa kalkana kadar Hatay’da olacağız. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bugün açılışını yaptığımız hizmet binası, Hatay Barosu’na ve meslektaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.  Bina içerisinde bulunan toplantı salonu, baro hizmet birimleri ile avukat çalışma odaları hizmete sunuldu.   İnşa edilen hizmet binasının açılış törenine, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Erinç Sağkan,  İsveç'in Ankara Büyükelçisi Malena Mard, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol,  Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Kayseri, Osmaniye Baro Başkanları, TBB Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Melih Yardımcı, Av. Ali Bayram, Hatay Barosu  önceki Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın ile meslektaşlarımız, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.