BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK DİYARBAKIR’DA YAPILAN ADALET NÖBETİNE KATILDI.

30/11/2019
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK DİYARBAKIR’DA YAPILAN ADALET NÖBETİNE KATILDI.

Çağlayan Adliyesi’nde başlayan, Anadolu’yu dolaşan Adalet Nöbeti’nin 88. cisi Diyarbakır Barosu’nun ev sahipliğinde, Diyarbakır Adliyesi önünde tutuldu.

Adalet Nöbeti’nin konusu ise “Tahir Elçi ve Faili Meçhuller” idi.
Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan Aydın’ın konuşmasından sonra Adalet Nöbeti’ne katılan baro başkanları tek tek görüşlerini paylaştı.

Adalet Nöbetine katılan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük yaptığı konuşmada görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

“HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sözlerine Adanalı meslektaşlarımızın selam ve sevgilerini ileterek başladı.
“Kadim şehir Diyarbekir’de, Amed’de olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Adalet.. her zaman, her yerde ve herkes için Adalet.. çığlığımız bu..
4 yıl önce 4 ayaklı Minarenin önünde basın açıklaması esnasında silahlı saldırıda katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’yi saygıyla anıyorum
Aradan geçen 4 yıl da cinayetin sorumlularının bulunamamasını ve dosyada bir adım bile yol alınamaması vahimdir.

Tahir Elçi için adalet istiyoruz. Bugün Aladağ Kız Yurdu yangını faciasının 3. Yılı. 11 yavrumuz için adalet istiyoruz. Silivri’de tutuklu olan meslektaşlarımız için adalet istiyoruz. Ankara Güvepark’ta yaşanan terörü lanetlemek için bir araya gelen şahsım ve geçmiş dönem baro başkanımızla birlikte 63 sivil toplum temsilcisine verilen 5 ay hapis cezası için adalet istiyoruz. Bu çabamızı da sonuna kadar vermeye devam edeceğiz:”

Nöbete, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş’ün yanı sıra; İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Antalya Baro Başkanı Av. Polat Balkan, İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel, Artvin Baro Başkanı Av. Ali Uğur Çağal, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Batman Baro Başkanı Av. Abdülhamit Çakan, Bursa Baro Başkanı Av. Gürkan Altun, Mardin Baro Başkanı Av İsmail Elik, Muş Baro Başkanı Av. Feridun Taş, Siirt Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, Şanlıurfa Baro Başkanı Av.Abdullah Öncel, Tunceli Baro Başkanı Av. Kenan Çetin,Van Baro Başkanı Av.Zülküf Uçar ve Yalova Baro Başkanı Av. Fedayi Doğruyol Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av Güzin Tanyeli, Aydın Barosu Yönetim kurulu üyesi Burak Özdemir, Şırnak Baro Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakir Barosu yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meslektaşımız katılım sağladı.