BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, İSTANBUL’DA DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI.

17/05/2019
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, İSTANBUL’DA DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI.

“SÜRENOĞLU’NA İŞKENCE VE HAKSIZLIK YAPANLAR ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu yönetimince başlatılan ve her akşam İstanbul Barosunun merkez binası önünde tutulan ‘Demokrasi Nöbeti’ne katılarak destek verdi.

İstanbul Barosu'nun Taksim'de yaptığı "Demokrasi için Dayanışma Nöbeti"ne dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu da katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Demokrasi için dayanışma nöbetinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Bugün, dört baro başkanımız ile birlikte meslektaşım Sertuğ Sürenoğlu’nu ev hapsinde ziyaret ettik. Hemen akabinde hakkında güzel haberi almanın keyfini ve mutluluğunu yaşadık. Süreç, ev hapsinin kaldırılmasıyla sonuçlanmadı; meslektaşım Sertuğ Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanına hakaret ve iftiralarla ilgili Bakanlık soruşturmalarına da izin verilmemesiyle kökten sonuçlandı.

Bu aşamadan sonra meslektaşımız Sertuğ Sürenoğlu’na bu işkenceyi reva gören Cumhurbaşkanı korumaları, Cumhuriyet Savcısı ve ev hapsi kararı veren Sulh Ceza Hakimi hakkında hukuki işlemleri devam ettirmek olacaktır. Bu yapılanların yanlarına kalmayacağını ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay ve Amasya Baro Başkanı Av. Melik Derindere de konuşma yaptı.