BAROMUZ CEZAEVİNDE MÜVEKKİLİNİN SALDIRISINA UĞRAYAN AV.HATİCE ÖZDEMİR’İN DOSYASINDA KATILAN OLDU.

07/03/2018

SALDIRGAN VE İNFAZ KORUMA MEMURLARININ SANIK OLDUĞU DAVA 15.03.2018 TARİHİNE ERTELENDİ.

Kozan'da avukatlık yapmakta olan Barosumuz üyesi meslektaşımız Av. Hatice Özdemir, 14 Ocak 2017 tarihinde Kozan Cezaevinde avukat görüşme odasında müvekkili Eflatun Başıbüyük’ün fiili saldırısına maruz kalarak darp edilmişti.

Meslektaşımızın hastanede yapılan tedavisi sonrası 10 gün iş göremezlik raporu verilmişti.

Kozan 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmasında meslektaşımızı Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörümüz ve Baro Saymanımız Av. İlknur Önal, Kozan Adli Müzeharat Temsilcimiz Av. Nebi Ocak, Av. Nursel Ünal ve Kozan’da görev yapan çok sayıda meslektaşımız yalnız bırakmadılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Adana Barosu olarak, meslektaşımıza yapılan bu menfur saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Saldırıyı bir kez daha esefle ve şiddetle kınıyoruz. Menfur saldırı sonrası meslektaşımız Avukat Hatice Özdemir’in ifade verme aşamasında Avukat Hakları Merkezimizin Başkanı ve üyeleriyle birlikte Kozan’da görev yapan meslektaşlarımızla ziyaret etmiştik. Avukatları doğrudan hedef alan ve dosya ile özdeşleştiren hastalıklı bakış açısını bir kez daha kınıyoruz” dedi.

Duruşmada davaya katılan olarak yer meslektaşımız Av.Hatice Özdemir’in avukatlığını da yapan Baro Başkanımız ve Baro Saymanımız, yapılan saldırının meslektaşlarının şahsında savunma mesleğinin temsilcileri avukatlara yapıldığını ifade ederek davaya ve duruşmaya katılma talebinde bulundular.

Adana Barosunun davaya katılma talebini kabul eden eden mahkeme sanık infaz koruma memurlarının görevleri ile ilgili yazı yazılmasına karar vererek kısa bir günle duruşmayı 15.Mart.2018 günü saat 11’e erteledi.