BAROMUZ KOCASI TARAFINDAN KATLEDİLEN MESLEKTAŞIMIZ AV. MÜZEYEN BOYLU’NUN DİYARBAKIR’DAKİ İLK DURUŞMASINA KATILDI

09/09/2019

DURUŞMA 4 KASIM 2019 TARİHİNE ERTELENDİ.

Diyarbakır'da 19 Mayıs 2019'da boşanma aşamasında olduğu meslektaşımız avukat Müzeyyen Boylu'yu çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldürülen Mesut Issı'nın 'Kasten tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2019/308 Esas sayılı dosya ile görülen duruşmaya Baro Başkan Yardımcımız ve Avukat Hakları Merkezi Koordinatörümüz Av. Sabahatin Gümüş, Kadın Hakları Merkezi Koordinatörümüz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin ve Komisyon üyemiz Av. Deniz Eylem Coşkun, 28 Baro Temsilcisi, çok sayıda kadın ve hukuk kurumu ile çok sayıda meslektaşımız katıldı.

Sanık savunmasında psikolojisinin bozuk olduğu gerekçesi ile susma hakkını kullandı.
Gerekli tedaviyi gördükten sonra ayrıntılı SEGBİS veya duruşma salonunda savunmada bulunacağını beyan etmiştir.

BARO VE KADIN ÖRGÜTLERİNİN KATILAN TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada baro ve kadın örgütleri davaya müdahillik talebinde bulundu. Talepler mahkeme tarafından reddedildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın müdahillik talebi ise kabul edildi.

Mahkeme heyeti baroların talebini ret gerekçesinde Boylu'nun avukat olduğu için öldürülmediği ve ayrıca suçtan zarar görme koşulunun yerine getirilmediğini ileri sürdü.

Katledilen meslektaşımız avukat Müzeyyen Boylu’nun 19 Mayıs’ta çocuklarının gözü önünde öldürülmesine ilişkin acılan davanın iddianamesinde; “Olayın oluş şekli, olay öncesi taraflar arasında tartışma olmadığı yönündeki tanık beyanları, failin olaydan önce silah ve mermi temini ve olay sonrası davranışları iddianamede belirtildiği gibi haksız tahrik olmaksızın tasarlayarak ve canavarca hisle insan öldürdüğünün kanıtı” olduğunu ortaya koymaktadır.

Mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına karar verirken duruşmayı 4 Kasım 2019 tarihine erteledi