BAROMUZ MENSUBU 8 MESLEKTAŞIMIZIN OLUŞTURDUĞU AMAÇ ARABULUCULUK MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

10/10/2019

ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANI UMUT İLHAN DURMUŞOĞLU VE BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK AÇILIŞ KURDELASINI KESTİ

Taraflar arasındaki hukuki anlaşmazlıkların mahkemelere başvurulmadan anlaşmayla çözülmesini amaçlayan arabuluculuğu iyi koşullarda yapmak üzere Baromuz mensubu 8 meslektaşımızın bir araya gelerek oluşturduğu Amaç Arabulucuk Merkezi düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi.

Merkezin açılışına Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Rukiye Çinkılıç, yönetim kurulu üyelerimiz, hakim ve savcılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Merkezin açılış kurdelasını Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç ve Baromuz mensubu Amaç Arabulucuk Merkezi ortakları; Av. Aylin Sonal, Av. Badegül Bozkurt Uludağ, Av. Bedia Hilal Mıhçı, Av. D. Recai Salt, Av. Fatma Köylü, Av. Hülya Kahyalar, Av. Mustafa Çinkılıç ve Av. Yasemin Tanır birlikte kesti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, mahkemelerdeki iş yükünü azaltmak hedefiyle, sorunların dava aşamasına gelmeden evvel dostane çözümünü amaçlayan arabuluculuk uygulamasının verimli sonuçlar verirken, bu konuda bir araya gelen Baromuz mensubu meslektaşlarının oluşturduğu Amaç Arabuluculuk Merkezi’nin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu da “Arabulucluğun yapıldığı yerler önem arz ediyor. Bize gelen şikayetler genellikle arabulucuğun yapıldığı yerlerin uygun olmadığıyla ilgili. Umarım burada olumlu uzlaşmalar yaratan arabulucukluklar yapılır. Adana’nın da ihtiyacını karşılamaya yönelik bir merkez. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Amaç Arabuluculuk Merkezi ortaklarından ve Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Mustafa Çinkılıç açılışa katılan konuklarına teşekkür ederek, "Amacımız yurttaşlarımıza hızlı bir şekilde adalete erişmesini sağlamaktadır” dedi.

Amaç Arabuluculuk Merkezi ortaklarından ve Baromuz Arabuluculuk Komisyonu Başkanımız ve TBB Arabuluculuk Kurulu Üyesi Arb. Av Badegül Bozkurt Uludağ ise amaçlarının toplumsal barışa katkı sağlamak olduğunu vurguladı.