BAROMUZ ve TÜRAVAK İŞBİRLİĞİYLE SERTİFİKALI SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU İLERİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI
Adana Barosu, Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen (17-18-19 Kasım tarihleri arasında) sertifikalı “Sosyal Güvenlik Hukuku İleri Eğitim Programı” başladı.
Baro Tesislerimizde başlayan programın açılış konuşmalarını Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük ve TÜRAVAK Genel Sekreteri Av. Burcu Mine Gargın
yaptılar.
Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, avukatlık mesleğinde bilginin önemine işaret etti, mesleklerinin gelişime açık olması nedeniyle avukatlığın her gün yenilendiğini belirterek, meslektaşlarının kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını ifade etti.
Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Meslektaşlarımızın kendilerini sürekli yenileyebilmeleri için eğitimlere çok önem veriyoruz. Baromuz tarafından düzenlenen eğitimler ve seminerlerle, meslektaşlarımızın mesleki gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün, daha çok açığını hissettiğimiz sertifikalı Sosyal Güvenlik Hukuku İleri Eğitim Programı düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. TÜRAVAK ve Türkiye Barolar Birliği'ne emekleri ve katkılarından dolayı Adana Barosu olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Meslektaşlarımıza başarılar diliyorum."
TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, avukatların kendilerini geliştirecek şekilde de uzmanlaşacakları alanları mutlaka belirleyip bu alanda ilerlemelerini tavsiye etti.
TÜRAVAK Genel Sekreteri Av. Burcu Mine Gargın, evsahipliğinden ötürü baromuza ve çalışanlarımıza teşekkür etti. Konuşmaların ardından TÜRAVAK tarafından dikilen fidanların sertifikaları sahiplerine takdim edildi.
Program, Yargıtay 10. Hukuk Dairesi Üyesi Bektaş Kar ve Ankara Barosu üyesi Av. Hakan Erdem sunumuyla devam etti.
1. GÜN;Sosyal Güvenlik Hukuku İlkeleri, Zorunlu Hizmet Tespiti Davaları, İş Kazası ve Meslek Hastalıklarından Doğan Uyuşmazlıklarda Sorumluluk, Yargıtay Uygulamaları, Uzun Vadeli Sigorta Kolları, Yaşlılık , Sigortası ve Sağlanan Haklar, Ölüm Sigortası ve Sağlanan Haklar, Maluliyet Sigortası ve Sağlanan Haklar, Vazife Malullüğü, Borçlanmalar, Kısa Vadeli Sigorta Kolları, Hastalık / Analık Sigortası, İş Kazası ve Meslek Hastalığı, Tanımı, Sağlanan Sosyal Sigorta Yardımları, Geçici ve Sürekli İş Göremezlik Geliri
2. GÜN ; Yersiz Ödemeler, İşveren Uyuşmazlıkları, İdari Para Cezaları, Asgari İşçilik Uygulaması, Prim Borçları Takip ve Tahsili, 6183 Sayılı Yasa Uygulaması, Tüzel Kişi Borçlarından Şahsi Sorumluluk,
3. GÜN; Kurumun Rücu Hakkı, İşverenin Sorumluluğu, Üçüncü Kişilerin Sorumluluğu, Rücuya Esas Ödemeler Peşin Değer Değişiklikleri, Gerçek Zarar Hesabı.